"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 813 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Вадят труповете на Белнейски по нараждане на Интерпол


Интерпол се е заела с разнищването на убийството на сестрите Белнейски и диша във врата на Румен Петков, съобщи за в. "Атака" вчера човек от разследващия екип. От думите му стана ясно, че ексхумацията на момичетата е била извършена вчера не по волята на министър Михаил Миков, нито по настояване на окръжния прокурор, а по изричното искане от страна на Международната организация на криминалната полиция Интерпол.
Следователят помоли в. "Атака" за сътрудничество, като поиска да му предоставим видеозаписа, от който вестникът ни няколко поредни дни пуска стоп-кадър, веднага след зверското убийство. На кадъра се виждат две момичета, които поразително приличат на сестрите Белнейски. Те вървят в посока към курорта "Св. Константин". Придружава ги мъж. Записът е направен с любителска видеокамера на 15 януари, а Белнейски изчезнаха на 27 януари 2006 г.. Тогава в. "Атака" призова следователите по делото да обърнат внимание на видеоматериала, но никой не прояви интерес, а записът мистериозно изчезна от РПУ-тата в Пещера и Пазарджик.
Интерпол ще проверява версията на Скотланд Ярд, че сестрите са станали жертви на катастрофа, а труповете им са били изнасилени и обезобразени след това, за да се прикрие извършителят на престъплението. Според полицаи в Пазарджик става дума за близък до Румен Петков човек. Ако се потвърди докладът на Скотланд Ярд, Румен Петков ще лежи зад решетките до 6 години за укриване на доказателства.


 У нас
· Волен Сидеров: Темида закриля кръвосмешението между черен бизнес и висша власт
· Станишев разчиства хората на Симеон

По света
· Европа възстана срещу високите цени на петрола
· Жертвите на земетресението в Китай надхвърлиха 68 000

Коментари
· Тройната коалиция обяви война на българското семейство

Икономика
· БДЖ вдига цените на билетите
Волен Сидеров: Абсурдният процес срещу мен може да се случи на всекиго
Съдебната палата не е света земя, в която е заровен Светият граал
- Г-н Сидеров, защо се стигна до ексцесии по делото срещу вас в съдебната зала?
- Може би говорите за съдебното заседание от 7 май? Сега на 26 май в съдебната зала нямаше толкова хора. Те не бяха допуснати, тъй като там имаше толкова много охрана и въоръжени хора и униформени, все едно че става преврат. На практика малката зала беше заета от служители в съда, предварително влезли там. Нямаше нито скандирания, нито нарушение на реда. Делото протече повече от 2 часа, аз имах лично изложение около 45 минути. Имаше митинг, който беше абсолютно законен, конституционен и с разрешение на кметството. Много съжалявам, когато някой започне да се възмущава от излизане на хората на улицата и от абсолютно конституционни митинги. Това означава, че на такъв човек нещо не е наред в мисленето. Може би става въпрос за комунист или някакъв друг тоталитарист, но не и за демократ, не и за човек, който живее в демократична държава.