"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 814 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/05/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Петно от нефт за ЛУКойл заплашва Варна с екокатастрофа


 Нефтено петно в Черно море с площ от няколко десетки квадратни километра се приближава към Варна, съобщиха вчера информационните агенции. Руският портал за космически мониторинг потвърди информацията и разпространи сателитни снимки на разлива. На тях се виждат гигантски нефтени петна на 80 км от морския бряг на Варна. Разливът е заплаха за морските обитатели и за туристическия сезон. Източникът е танкер, който вози нефт. В региона няма големи потребители на нефт освен ЛУКойл, най-вероятно корабът е бил за бургаската рафинерия, коментира председателят на Общинския съвет и лидер на АТАКА в Бургас Валери Симеонов. Според него разливът се е получил или от авария, или от контрабандно прехвърляне на нефт с цел да се спестят мита, акцизи и ДДС. В министерствата на бедствията и екологията не знаеха за катастрофата и отказаха информация. Забраната за информация е наложена от ЛУКойл, чийто шеф Валентин Златев е сред спонсорите на Георги Първанов, смята Симеонов.

 У нас
· Прокурор потвърждава версията на "Атака": Сестрите Белнейски са били прегазени

По света
· Великобритания се връща към ядрената енергетика
· Евросъюзът обяви война на нелегалната имиграция

Коментари
· Константин Пенчев още слугува на управляващите и плюе нелепости

Икономика
· Парно и ток поскъпват шоково от юли
Юлия Канджилова, областен координатор на АТАКА в Сандански: Доган иска половината Общински съвет в Сандански
Нищо чудно след година в града да изникне джамия

- Г-жо Канджилова, стана ясно, че в Сандански се предлагат  фалшиви пари, с които се купуват гласове за предстоящия на 7 юни вот за общински съветници.
- Говори се, че с 50-левове фалшиви банкноти ще се плаща на циганите. Мизата се покачва обаче всеки ден - ДПС предлага вече от 70 до 100 лв. Като ходим по селата, виждаме, че турските емисари са развили нова "стратегия": плащане на задължения на ромите към енергото, сметките в кварталния магазин. Покриват вересиите на хората, за да гласуват за ДПС. И в същото предупреждават, че имат механизми, по които ще проверят дали тези, които са получили парите предварително, са гласували за ДПС. Притискат местните и ги заплашват.