"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 816 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА иска проверка на олигарсите


Така, както искаме проверка на имотите на Доган, един от политическите олигарси на прехода, така ще искаме проверка на доходите и имотите на редица български новобогаташи, които се афишират като спонсори на президентът Първанов, на БСП, на НДСВ и на ДПС, заяви пред вестник "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров. АТАКА смята да предизвика анкетна комисия в парламента, както и да сезира ДАНС, прокуратурата и ОЛАФ, с цел предизвикване на проверка на имуществото и начина на забогатяване на редица български олигарси, за които има достатъчно данни, че са свързани с подземния свят, с нелегитимен бизнес, с кражби на акцизи и ДДС от държавния бюджет.У нас
· Убийците довършили с камъни сестрите Белнейски
· Единствено дружината на АТАКА мина пеш целия път към Околчица

По света
· Путин: НАТО изгражда нови Берлински стени
· Кървави избори в Македония заради албанците

Коментари
· Независимата съдебна система крие ужасни тайни

Икономика
Антон Сираков, зам.-председател на партия АТАКА: Пороците на съда са пороци на цялото управление в България

- Г-н Сираков, лидерът на АТАКА Волен Сидеров спечели преди три дни първото дело за насаждане на расова омраза в България. Какво стои зад този факт?
- Най-после случилото се стана достояние на запознатите с процеса. За съжаление това не е достатъчно. Трябва да стане достояние на всички честни българи и институции, дори и на тези, които се смятат за правозащитни организации. Трябва да стане ясно какъв е истинският образ на АТАКА, че тя не един ксенофобски политически организъм, а партия, за която най-важна е България като страна на законността, където правовият ред е в услуга на гражданите. Същественото за АТАКА не е разликата в етноса, а разликата в социално-правното положение, разликите при прилагането на закона спрямо едни или други граждани. АТАКА винаги се е съпротивлявала срещу порочната практика да се създават определени привилегии или само задължения за определени групи от българското население, защото такава неравнопоставеност само ни настройва едни срещу други.