"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 819 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Архонт Слави Бинев: Християнските ценности обединяват АТАКА и ЕНП


Аз съм уверен, че едно по-добро сътрудничество между ЕНП и българските националисти не просто ще е от полза за двете страни, а ще помогне за възстановяване на позагубените позиции на християндемократите в България. С тези думи се обърна евродепутатът Слави Бинев към председателя на Европарламента Ханс Герт Пьотеринг по време на официална среща, в която участваха и старозагорският митрополит Галактион, архамандрит Харалампий и директорът на представителството на гръцката православна църква в ЕС митрополит Атанасиус. Политическите цели, които преследва АТАКА в българския парламент, и задачите, които поставя ЕС пред българската държава, доста се припокриват. Те са работещо правосъдие, преследване на корупцията в изпълнителната власт, ясни и прости правила за управление на държавата, които да върнат доверието на хората в този общ договор и добро образование", категорично заяви евродепутатът Слави Бинев. 
 У нас
· НЦИОМ: Одобрението към АТАКА отново расте
· Доган остави 400 000 българи без обезщетения за лихвоточките

По света
· Обама спечели изборите
· Северната лига иска референдум в Италия за Лисабонския договор

Коментари
· Демографският срив у нас бие всички рекорди в Европа

Икономика
· Желев залъга медиците с мизерни заплати
Методи Стойнев, общински съветник от АТАКА: Коалиция на интереса работи срещу Дупница
Ще сезираме прокуратурата, за да разберат тези хора, че не управляват частен град

-  Община Дупница стана скандално известна в последните месеци със своите "оперативно интересни" лица, което коства министерския пост на бившия вътрешен министър Румен Петков. Как успявате да работите като общински съветници в тази обстановка?
- Откровено казано, трудно. Ходим в минно поле. Стъпките ни са добре премерени и законно обосновани, не можем да си позволим да допускаме грешки. Още повече че от 33-ма общински съветници в опозиция останахме само трима (ние двамата от АТАКА и бившият кмет Първан Дангов). Стилът на работа на новото общинско ръководство е като в частна фирма. Почти на всички сесии на Общинския съвет се приемат промени в наредбите с цел да се засили властта на кмета, за сметка на Общинския съвет. Лично на нас вече ни отказват достъп до информация за важните решения на общината, въпреки нашите законно обосновани официални запитвания.
Затова следващата ни стъпка е да сезираме прокуратурата и областния управител, с цел тези хора да започнат да спазват законите и да разберат, че не управляват частен град, а са избрани да работят в полза на обществото. Това ще бъде и тест за институциите, за способността им да се противопоставят на подобен тип управление.