"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 821 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Премиерът и МВР са отговорни за купените гласове в Сандански


За драстичен контрол на изборите за общински съветници в Сандански настоя вчера с декларация в парламента АТАКА. Премиерът и министърът на вътрешните работи да си свършат работата, призова депутатът Павел Шопов. Според него ДПС е съсредоточило в Сандански огромен паричен ресурс за купуване  гласовете на цигани и на криминалния контингент. Цената за глас е между 100-200 лв., съобщи националистът.
Вместо да вземе мерки срещу нарушенията, Станишев препоръча на Шопов "да си гледа в кошарката" и поиска проверка за платените данъци на тв СКАТ.
"Данъчно изряден съм - заяви за в. "Атака" собственикът на СКАТ националистът Валери Симеонов. - Това е чиста проба указание за саморазправа. Идват избори и думите на премиера говорят за криза в правителството - търсят се причини за провала на политиката му", заключи Симеонов.


 У нас
· Архонт Слави Бинев: Единна Европа може да се гради само върху християнските ценности
· Цигани се самонастаняват масово в столицата

По света
· Гърция отказа достъп на македонския президент
· Израел готви удар срещу Иран с помощта на САЩ

Коментари
· Европа пропищя от азиатските ни мурафети

Икономика
· И билетите за влак поскъпват
Павел Кърлев, председател на Федерацията на потребителите в България: Готвят нов грабеж на българските граждани
Поскъпването на ток, парно и вода от 1 юли е поредният удар срещу интересите на потребителите

- Г-н Кърлев, как ще коментирате шоковото поскъпване на цените на ток, парно и вода от 1 юли, което е най-голямото от 6 години насам?
- Първо, което трябва да отбележим е, че всяка година ни се разиграва една и съща схема. Някой иска повишение в едни доста непривични граници в рамките до 30%, в същото време се инкасира повишение на стоките с 8-12% и едва ли не Държавната комисия за енергийно и водно регулиране застава в позата на юнака, който не е допуснал това голямо повишение, което искат доставчиците. Ние разбираме доставчиците, че искат да имат печалба. Не може обаче да се разбере поведението на регулатора, който удовлетворява техните искания. Така потребителите са най-потърпевши. Все още увеличението не е факт с нормативен документ, но това което се готви, е поредният удар по интересите на потребителите.