"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 823 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Атака: Изборите в Сандански да се касират отново


АТАКА настоява изборите в Сандански да бъдат касирани отново заради допуснатите нарушения и купуването на гласове. Това обяви вчера пред НТВ Юлия Канджилова, общински лидер на АТАКА и избрана за общински съветник от листата на патриотите на частичните избори в града в събота.
АТАКА е първата политическа сила, която предложи касиране и на предишния, и на сегашния вот, заяви вчера Огнян Тетимов, областен координатор на патриотите в региона. Правим това, защото именно АТАКА настоя купуването на гласове да се обяви за престъпление, а парламентът призна престъплението. Доказа се, че изборите в Сандански бяха опорочени, имаше задържани за купуване на гласове, а тарторът им Никола Малчев призна пред прокуратурата, че е плащал за вота, посочи Тетимов. Лидерите на ГЕРБ и партия "Ред, законност, справедливост" също ще подадат жалби за оспорване на изборния резултат. Говорителят на ЦИКМИ Бисер Троянов пък изненадващо съобщи, че на вота нямало сигнали за нарушения, заради които комисията да се събира.У нас
· АТАКА свиква комисия за циганското насилие в София
· Слави Бинев: Високомерието на властта ни лиши от европарите
· Адмиралът на ДПС оспори осъждането на арменския геноцид във Варна

По света
· Светът навлиза в нова ера на ядрената енергия
· Очакват силни вторични земетресения в Гърция

Коментари
· Изборите в Сандански се превърнаха в арогантна гавра с демокрацията

Икономика
· Три четвърти от населението не може да догони инфлацията
Деница Гаджева, народен представител от АТАКА: Само националистическите партии алармират за минусите на ЕС
Властта у нас се страхува от провеждането на референдуми

-Ирландия ще гласува тази седмица на референдум за Лисабонския договор. Вие наскоро бяхте в тази страна. Какви са очакванията ви за вота?
-Ирландия е единствената държава членка на ЕС, която ще подложи на референдум договора от Лисабон. Това е и най-рисковия момент за утвърждаването на този документ, който би трябвало да замести провалилата се конституция, защото, за да влезне в сила, той трябва да е ратифициран от всички национални парламенти на държавите членки. Сам по себе си, този акт на допитване до народа чрез референдум е израз, както на наличие на истинско демократично управление от страна на ирландското правителство, така и от друга страна поставя пред ирландския народ висока отговорност не само на национално, но и на европейско равнище. Това дали те ще кажат "да" или "не" ще определи бъдещето на Европа. Това е и пример как една държава в границите на ЕС, с добра политика, успя не само да вдигне стандарта на живот, но и да постави цяла Европа под напрежение и да определя политиката на Стария континент.