"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 824 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев топи България, за да спаси кабинета си


Пример за пълна политическа безпомощност даде Сергей Станишев, след като в интервю за в. "Файненшъл Таймс", публикувано вчера, се опита да измие мръсните ръце на кабинета си с партия АТАКА. По думите на премиера строги санкции от страна на Брюксел щели да насърчат политиците от опозицията, включително лидерите на националистическата партия АТАКА. Те щели да изиграят "политическо-икономическите си игри" и да отстояват идеята, че отношението към България е като към второразряден член на ЕС. "Изказването на Сергей Станишев, по повод очакваните санкции на Брюксел, е една поредна проява на неговата незрялост и инфантилизъм. За пореден път министър-председателят показва, че е безпомощен, че не може да се справи с проблемите на управлението, и че за тези три години е научил само едно - да прехвърля проблемите от болната глава на здравата", заяви лидерът на националистите Волен Сидеров. 
Представители от ЕК са категорични, че през последните седмици в Брюксел е коментирана безпрецедентна ситуация, при която ЕС може да стане причина за сваляне на правителство на страна членка заради неговата некомпетентност.


 У нас
· Волен Сидеров: Премиерът доказа, че е незрял и малодушен
· "Захарна фабрика" отново на бунт срещу циганите

По света
· Отвлякоха крупен гръцки предприемач с бизнес у нас
· Демократ иска импийчмънт на Буш

Коментари
· В Сандански Анкара апробира стратегията си за Избори 2009

Икономика
· Токът скача драстично с 18 на сто от 1 юли
Борислав Стоянов, общински съветник от АТАКА в София: МВР негласно отказва полиция в ромските гета
Ченгетата прикрили три убийства, извършени от цигани, като това на проф. Калоянов

- Какви са причините за поредната ескалация на циганския терор в столичния кв. "Захарна фабрика"?
- Причините са ясни на всички - вече 18 години пълно бездействие на властите, които се правят, че проблем с циганската престъпност въобще не съществува в София. Имам предвид полиция, прокуратура, включително и правителството. От някакво криворазбрано желание да правят мили очи на знайни и незнайни евродепутати като Елс де Гроен, които идват тук и ни увещават как всъщност нямаме никави проблеми с малцинствата и всичко е в розов цвят. Точно това бездействие води до тези тежки случаи, които започнаха да се повтарят все по-често и по-често.