"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 827 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Започна вътрешен преврат срещу Станишев


Вътрешният преврат срещу премиера и лидер на БСП Сергей Станишев е в пълен ход. Това стана ясно вчера след реакциите по повод острите критики, отправени от президента Първанов към министър-председателя. Станишев се оказва в изолация не само сред голяма част от червените функционери, но и сред коалиционите си партньори в кабинета и парламента.
Вицепремиерът Етем, близка до Р. Петков, взе страната на Гоце и заяви, че критиките на президента имат основания. От НДСВ заплашиха да бламират Станишев при промените в закона за МВР.
В опит да защити премиера, за готвения преврат косвено призна и кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Според него Първанов има силно лоби в кабинета на Станишев в лицето на президентските хора Ивайло Калфин и Меглена Плугчиева. Олигарси управляват държавата, Първанов е с тях, смята Паскалев. Станишев пък подготвя ответен удар, но ще го реализира след визитата си в САЩ.

 У нас
· Олигарсите заграбиха гори за 900 милиона евро
· Даниел Вълчев призна: Учениците от малцинствата не знаят български

По света
· Обявиха за незаконен US-затвора в Гуантанамо
· НАТО създава косовска армия

Коментари
· Войната между институциите у нас премина в политическо словоблудство

Икономика
· Срам! Мнозинството вдигна пенсиите с 87 ст.
Стоян Иванов, общински съветник от АТАКА в Бургас: Държавата да защити правата на православните християни
Властите си затварят очите за сектите от страх да не разсърдят американския посланик

- Защо АТАКА в Бургас само преди дни излезе с декларация срещу нападенията над християнски храмове в региона?
-  Защото тези случаи зачестяват. Последният беше особено показателен, имам предвид атаката на мормони над катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас навръх Спасовден. Това е точно такъв случай, който се визира в Наказателния кодекс като "разпалване на религиозна вражда". Не може представители на друго изповедание да нахлуят в православен храм по време на литургия, при това на голям християнски празник и да се държат скандално и предизвикателно, да прекъсват службата, да обиждат хората вътре. Представете си какво ще се случи, ако православен свещеник нахлуе в джамия и започне да прави същото нещо? Българската православна църква е доказала, че е достатъчно толерантна към другите вероизповедания, даже прекалено. Но в този случай има нужда от намесата на държавните органи. Тези проповедници мормони трябва незабавно да бъдат екстрадирани от страната и Дирекцията по вероизповедания да направи проверка на тяхната дейност, доколко тя съответства на нашите закони.