"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 829 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Българският бизнес да е водещ


"Искам да доживея деня, в който българска фирма ще отиде и ще купи енергийната компания на Чехия, или турска фирма в Одрин, например. В този ден ще бъда много щастлив". С тези думи вчера лидерът на българските националисти Волен Сидеров се обърна към своите съграждани и участниците на първия по рода си бизнес-форум в Ямбол, съвпаднал с на празника на града, който се чества на 16 юни, заедно с големия християнски празник Свети Дух. Пред участниците в събитието Сидеров бе представен като "един от най-видните граждани на Ямбол".
Форумът бе почетен от руския посланик Анатолий Потопов, представители на големия бизнес от региона, сред които председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Овергаз" Сашо Дончев.
Аз нямам нищо против чуждите фирми, но ми се ще българският бизнес да е водещ в региона", категоричен бе лидерът на АТАКА. Според Сидеров Ямбол трябва отново да стане място за раждане и сблъсък на идеи.
Шефът на "Овергаз" Сашо Дончев подчерта, че общинарите на АТАКА са част от амбициозен екип, който търси всички възможности за реализация на добрите идеи за възход града. 
 У нас
· Националистите в ЕП: Разследването на корупцията в България трябва да започне от Доган
· ДПС нагло поиска нов вот в Сандански

По света
· ВМРО-ДПМНЕ спечели повторния вот в Македония
· ЕС готов да обяви Лисабонския договор за мъртъв

Коментари
· Олигархията шикалкави за измамите при избори

Икономика
· Искат ДДС върху храните да падне с 10 процента
Теодосий Спасов, музикант: Чалгата е музика на подземния свят
Посветих "Вяра" на Вера Кочовска, защото е необикновен талант

- Г-н Спасов, тази вечер в зала "България" отново ще представите уникалния си проект "Вяра", посветен на феномена Вера Кочовска. С какво ви провокира личността на Кочовска?
- Обикновено в изданията ми има албуми, свързани с мои съвременници, поразили ме с таланта си. Такива са Стефан Мутафчиев, композитор и диригент, който вече не е между нас; Милчо Левиев; тракийски кларинетист Никола Илиев; албум за нашия голям писател Йордан Радичков. Вера Кочовска е необикновен, рядък талант. Тази свръхчувствителност, да усещаш и виждаш неща, невидими за обикновените хора и да се раздаваш на съвременниците си като ги правиш по-щастливи и им помагаш в трудни ситуации, е изключителна. Имах една пиеса без заглавие. На път за Добруджа минавам през Плевен и се отбивам да видя как е Вера Кочовска. Нищо специално, приятелска среща. Стана дума за Радичков, който е и причината да се познаваме. И тогава й казах, че имам една пиеса с толкова много заряд и типична музика за нашите български ритми. Докато говорехме, си помислих  - името е срещу мен, аз разговарям с него - Вяра. Кое е онова, силното, което ни кара да работим, живеем, да вървим нашия земен път? Това е личната ни вяра, най-обикновената човешка вяра, а не онази административната, която се е превърнала в 21 век в политическа сила, и дори създава условия за човешки войни. Така нарекох албума си и го посветих на Вера Кочовска.