"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 830 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Първанов защити спонсорите си


Президентът Георги Първанов вчера защити олигарсите, които го спонсорират, като излъга, че те били забогатели още по времето на Костов. Държавният глава направи това в интервю пред бТВ дни, след като отправи остри критики срещу кабинета на Станишев. Въпреки че няма правомощия, той представи вижданията си за ограничаване на броя на партиите при участието им в избори и въвеждане на мажоритарен елемент при вота.
Реакцията на Първанов доказва, че тезата, която излагам пред обществото, е вярна, коментира Волен Сидеров. Президентът проявява гузност и реагира като човек, хванат на местопрестъплението. Той бърза да се разграничи от свинаря Гергов, въпреки че получи от него много пари във вид на явно и неявно спонсорство, добави лидерът на АТАКА.
Първанов да не бяга от своите олигарси, техните спонсорства са фиксирани публично. Гоце не може да зачеркне факта, че главно аферисти, хора от сенчестия бизнес, крадци на ДДС акцизи и еврофондове са негови поддръжници и спонсори, допълни Сидеров.


 У нас
· Металурзи: Държавата абдикира от "Кремиковци", блокираме София
· Евродепутатът Димитър Стоянов пред ЕП: Мафията на Доган краде парите от ЕС за бедствията

По света
· Иранският президент: Цената на петрола е изкуствена
· И Гърция обмисля референдум за Лисабонския договор

Коментари
· Кабинетът крие провала си зад розови пропагандни лъжи

Икономика
· Шоковите сметки за парно идват след 5 юли
Проф. Станислав Станилов: Президентът Първанов иска да излезе сух от политическото блато
Българите трудно излизат на улицата, за да защитят интересите си срещу корумпираната власт на олигархията
- Господин Станилов, публичната атака на президента Георги Първанов срещу премиера Сергей Станишев вече цяла седмица присъства в публичното пространство. Критиките на държавния глава приличат на защитна реакция и  звучат доста неискрено, след като той е архитектът на това правителство, което се проваля тотално.
- Да, това е основното събитие у нас през последните дни и то отразява тежката криза в страната и срива в доверието към държавните институции. Обвиненията на Първанов, дори ако приемем, че те са основателни, всъщност са маневри, жалък опит  да се измъкне и да не понесе отговорност за  неприятната ситуация, която и той сътвори. Провалът на кабинета е очевиден и президентът иска да излезе сух от политическото блато, да си измие ръцете като Пилат Понтийски, прехвърляйки вината единствено върху министър-председателя и антуражът му. Но "забравя", пък желае и обществото да не си спомня, че Станишев в политическото си битие е негов продукт. Освен това президентът е преценил, че общо взето козметичните рокади в правителството не променят нещата към по-добро и сега търси възможност да отклони ударът от себе си и да се оневини за провала на кабинета, създаден от него. Затова очаквам, че критиките ще продължат и скандалът може да се разрасне, особено след като стане известен докладът на Европейската комисия за България след около месец.