"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 831 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров пред избирателите в Казанлък: Всеки, който продава гласа си, продава България


 За вас, гражданите на Казанлък, е най-важно да заложите на политически сили, които са доказали своята непричастност към корупцията и купуването на гласове. Това заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров в подбалканския град при закриването на предизборната кампания на националистите за частичния общински вот. Той представи листата на патриотите, водена от Драгомил Иванов.
Всеки, който продава гласа си, всъщност продава своя град, продава България. Защото така качва на власт купувачите на гласове, а те нямат друга цел, освен ограбването на страната, подчерта Волен Сидеров пред симпатизантите на АТАКА, които се събраха на митинг в центъра на града.
Между 2000 и 2500 ще са купените гласове на частичните избори за общински съвет в Казанлък, показва изследване на агенция "Скала". То прогнозира, че на вота в събота АТАКА ще вкара петима съветници и ще е трета политическа сила в града.

 У нас
· Зам.-министър лобирал за закона за концесиите
· Националистите в Европарламента приветстваха ирландското "не"

По света
· И британците против Договора от Лисабон
· $100 била истинската цена на барел петрол

Коментари
· Политическа зараза извира от сараите на Доган

Икономика
· Световната банка: Инфлацията в България ще продължи да расте
Зденка Тодорова, председател на правозащитната организация в Сърбия: Управляващите забравиха българите в Западните покрайнини
Трябва да спрем да се прехласваме по чуждото, а да отстояваме собствената си идентичност

- Г-жо Тодорова,  79 години след насилственото присъединяване на Западните покрайнини към кралство Югославия,  тя се разпадна и изчезна от правния мир. Това не е ли повод за денонсиране на унизителния за България Ньойски договор в частта му за Западните покрайнини?
- Ньойският договор е най-свирепият и несправедлив  договор за България. Ние обаче трябва да си направим равносметка през тези 79 години какво се случи изобщо с българите в тези територии. Защото има опасност в скоро време тези българи да бъдат посръбчени от официалната сръбска политика. Що се отнася за договора,  така е, на практика Югославия вече не съществува. Освен Ньойския договор, тази несправедливост е циментирана и с Парижките мирни споразумения през 1947 г. Трябва да се дискутира по тези  договори, но това трябва да става на международни форуми. Това трябва да се преразгледа на високо ниво. Словенците не ги интересуват тези територии, хърватите също, така че остава Сърбия, но кой да повдигне този въпрос?! Нали се сещате, че Сърбия няма сама да каже - ето ви  територии?! А кой от българските политици е повдигал този въпрос на международно ниво?!