"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 833 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Скриха виновните за наводнението в Цар Калоян


 Разградската окръжна прокуратура прекрати делото за наводнението в Цар Калоян от миналия август. Разследването за трагедията в Цар Калоян и село Езерче се проточи близо 10 месеца. Потърпевши се оплакаха, че вицепремиерът Емел Етем оказала натиск, за да не лъсне истината, че виновни са близки до ДПС бизнесмени, които стопанисват местните язовири, без да се грижат за тях. В Цар Калоян са ремонтирани само турските къщи, българските или са с частичен ремонт, или не са пипнати, твърди областният координатор на АТАКА Георги Димитров. Местните негодуват, защото кметът Ахмед Ахмедов давал помощи само на свои хора и използвал голяма част от даренията, за да се сдобие с втори мандат. Зрее негодувание, защото всички знаят, че виновни за осемте жертви и унищожените 700 къщи са приближени до Доган, твърдят от структурата на АТАКА.

 У нас
· Адвокат Емил Василев: Съдът ще накаже Мюмюн за клеветата по адрес на АТАКА
· Патриотите в Добрич спират с референдум подаряването на общински имоти

По света
· Чавес заплаши да спре петрола на Европа
· ЕК даде зелена светлина за намаляване на акцизите върху горивата

Коментари
· Доган си пази периметъра и при омбудсмана

Икономика
· КТ "Подкрепа": 80% от българите са бедни
Социологът проф. д-р Антоний Гълъбов: Първанов се опитва да администрира демокрацията
Станишев използва ДАНС като своя преторианска гвардия
- Проф. Гълъбов, президентът даде две бързи интервюта. В първото нападна фронтално премиера Станишев, а във второто се оправда и отметна от онова, което е казал в първото. Каква е причината за тези хаотични ходове на държавния глава тъкмо в момент, когато  премиерът отсъства от страната?
- Случилото се със сигурност говори за напрежение, породено не от самите личности Първанов и Станишев, нито от отношенията им, а от техните сфери на влияние и интереси. Става дума за една тенденция, която се очерта много ясно в последния месец и половина - Станишев се стреми да постави под свое ръководство определени групи от инструменти за влияние. Това предизвика реакцията на президента, тъй като такава концентрация на влияние засегна прерогативи, които Първанов възприема като свои. Балансът между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 е нарушен. Ако трябва да конкретизирам, става дума за начина, по който Станишев използва Държавната агенция "Национална сигурност (ДАНС).