"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 834 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган купува пристанище Созопол


Ахмед Доган е решил да си купи пристанището в Созопол, което все още е държавна собственост. Това заявиха жители на куротния град пред "Атака". Повод за думите им е поредната визита на лидера на ДПС в Созопол. Доган се появил преди няколко дни в града, обграден от петнайсетина телохранители и в компанията на няколко красавици. Той проявил специален интерес към пристанището. Приватизацията на порта чрез концесия била предстояща, документите за сделката вече били на бюрото на транспортния министър Петър Мутафчиев. И този път Доган ще използва подставени лица, категорични са созополчани. Доказателство за намеренията на турския водач е фактът, че заведенията, които са на първа линия край залива не са получили разрешителни и този сезон няма да работят. За суперскъпите си яхти, които вече се появяват в пристанището, лидерът на ДПС плащал в брой от "Сарайбанк", разказват хората.
Наглостта на Ахмед Доган минава всякакви граници, коментира лидерът на патриотите Волен Сидеров. АТАКА ще направи питане по въпроса към министъра на транспорта, както и към министър-председателя за този вид концесии и за конкретния случай, добави националистът.


 У нас
· АТАКА с трима представители в общинския съвет на Казанлък
· Яхти и джетове за милиони са собственост на ДПС- фирми

По света
· US-базите в Европа били ненадежни
· Франция и Германия искат нов референдум в Ирландия

Коментари
· Американската мечта на Станишев: Винаги на власт, винаги със силните!

Икономика
· Държавата освободила таксиджиите от ДДС
Проф.Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Първанов бърза да се измъкне от политическото си наследство
Кръстникът на тройната коалиция набута в блатото цялата държава

- Проф. Станилов, как ще коментирате предложението на президента Първанов за повече мажоритарност в закона за изборите и гаранции за контрол на финансирането и регистрацията на партиите?
- Президентът Първанов преди повече от 3 години вече направи такова предложение, после го забрави. Чак сега обаче му дойде на ума, че трябват сериозни законодателни промени, гаранции за честността на изборите, контрол на финансирането на партиите. Причина за забавената реакция на президента е неговият стереотип на политик да върви след събитията и да печели от тях. Мотивацията за това предложение е да се измъкне от блатото, в което набута цялата държава като кръстник на тройната коалиция. Той вижда, че нещата вървят зле, че Европейският съюз е крайно изморен от състоянието на България, главно заради корупцията, срещу която управляващата коалиция се бори фиктивно. Защото самата тя е корумпирана. Президентът добре знае, че на следващите избори неговата политическа платформа няма бъдеще. Затова се опитва да се измъкне от политическото си наследство.