"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 835 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА защити сержанта, бранил границата на България


Председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов ще предложи на днешното заседание на местния парламент сержантът от "Гранична полиция" Михаил Цонков да стане почетен гражданин на морския град.
Повод за искането на общинския шеф от АТАКА стана съобщението отпреди няколко дни на Военна прокуратура - Сливен, за повдигане на обвинителен  акт срещу граничния полицай за причиняване на смърт по непредпазливост на турския бракониер Ерджан Ялчън.
На 17 април т. г. Цонков изпълняваше заповед за задържането на турци, ловили калкан по държавната и европейска граница на страната ни край Резово. При възникналата схватка между рибаря и българския униформен оръжието на полицая възпроизвело изстрел и ранило бракониера, който умрял на път за болницата.
Тримата евродепутати на АТАКА - Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов, ще сезират ЕП за случая, заявиха от офиса на националистите.У нас
· Връщаме пари на ЕС заради спрените проекти по ФАР
· Ислямисти правят незаконно 47 курса по сричане на Коран

По света
· Освободиха отвлечения гръцки бизнесмен срещу 12 млн. евро откуп
· Германия гони US ядреното оръжие

Коментари
· Чужди кукловоди разиграват междуособицата Първанов-Станишев

Икономика
· Двойно да скочат парите за здраве, искат джипитата
Митко Димитров, депутат от ПГ АТАКА: Държавата поощрява сивата икономика
Законът за автомобилните превози съзнателно заобикаля европейските директиви

- Г-н Димитров, ограничителният режим за превозвачите, който общините опитват да въведат, ще реши ли проблема със сивата икономика?
- Сивата икономика е много сериозен проблем. Около 30-40% от превозвачите работят без лицензи и разрешителни. Министърът на транспорта Петър Мутафчиев прехвърля решаването на проблема на общините - те да регулират издаването на разрешителни. Но всяка една регулация ограничава свободния пазар и създава условия за лобиране за определени фирми: коя фирма да има разрешително за превоз на пътници и коя да няма. Общините са сравнително малки структури, в тях има по 2-3 големи фирми, които успяват да вземат чрез ОбС или кмета такива разрешителни. Не е редно малки превозвачи, заложили апартамент, имущество, купили си автомобил или камион на кредит, да нямат право да извършват превози. Защото стремежът на по-големите фирми е да привличат т.нар. свободни бакшиши да работят за тях. Понеже в Закона за автомобилните превози лекият автомобил е автомобил до 8+1 места, АТАКА предложи и тези коли да могат да извършват таксиметрови превози.