"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 836 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

18 месеца забавили ексхумацията на Белнейски


С 18 месеца е била забавена ексхумацията на труповете на сестрите от Пазарджик Росица и Христина Белнейски, стана ясно вчера от източници на вестник "Атака". Информацията бе потвърдена от водещия последната експертиза на зверски убитите при катастрофа момичета проф. Стойчо Раданов.
"Преди година и половина поискаха мнението ми по това престъпление и аз препоръчах веднага да се направи ексхумация. Защо тя се забави 18 месеца, не мога да кажа", заяви пред "Атака" доайенът на съдебната медицина у нас.
"Моля ви, не ме питайте нищо за Белнейски, защото имам изрична забрана да говоря по експертизата, ще ме вкарат в затвора", поиска професорът.
По думите му, крайните заключения на ръководения от него медицински екип, натоварен с едно от най-тежките убийства у нас през последните години, ще е готова в началото на следващия месец.

 У нас
· Волен Сидеров: Договорите с ЧЕЗ, E.ON и EVN да бъдат незабавно развалени

По света
· Русия се готви за война в Арктика
· Безпринципна коалиция ще управлява Сърбия

Коментари
· Лешояди кръжат над политическото гробище

Икономика
· Бавят 4 месеца парите на джипитата от такса преглед
Слави Бинев, депутат от АТАКА в Европейския парламент: Европа е наясно, че властта у нас е неспособна
Китай може да послужи за модел на разбирателство между различните религиозни изповедания

- Вие бяхте единствения евродепутат от Източна Европа на току-що приключилата междупарламентарна среща на върха Азия-Европа. Проявяват ли интерес към случващото се в нашия регион политиците в Пекин и какви бяха най-честите въпроси, които Ви задаваха?
- Интересът към нашата страна е изключително голям. Може би една от страните на въпроса е това, че ние вече сме част от ЕС. Въпросите, които се обсъждаха бяха глобални, но по-интересни бяха темите, които коментирахме с колегите от ЕП, които участваха във форума. Те бяха две-  истерията около референдума в Ирландия и веднага след нея успоредно вървеше докладът за България. Това, което ми направи впечатление, макар и от деликатните думи, които политиците са свикнали да използват, е че те са абсолютно наясно с проблемите, които има България по изпълнение на ангажиментите си към ЕС и невъзможността да се справи в този момент с тях. Това са проблемите с правосъдието и вътрешния ред, както и корупцията на абсолютно всички нива, корупция която разяжда както правосъдната система, така и много от медиите, защото корупцията не е привилегия само на митничари или на полиция, тя е проблем на цялото общество от което боледуват всички сфери в обществото - учители, лекари, администрация и медиите нямат имунизация по този въпрос, тема която беше разглеждана много. Независимо от приповдигнатия тон, с който се обяснява навън как се справяме с престъпността и корупцията, които най-много мъчат народа, стана ясно че това е празна фразеология.