"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 837 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Скандал! Законът за МВР подписан на турски


Със скандал влезе в пленарна зала законопроектът за МВР вчера. Докладът беше внесен с подписа на турски на зам.-шефа на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Касим Дал. Чий е този подпис, какъв е конституционният език на България и на нейния парламент, попита от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ АТАКА Павел Шопов. Така представен, докладът е негоден, ние сме български парламент и подписването на всички документи става на задължителния за страната език, заяви националистът. Проблемът е технически, заяви председателят на НС Георги Пирински.  Управляващото мнозинство също не реагира на своеволието на Дал и обсъждането на закона за МВР започна. 
Предложението в законопроекта "Миков" дирекциите ДОИ и ДОТИ се обединят в агенция със самостоятелен бюджет, а председателят й да се назначава от премиера за срок от 5 години, взриви залата и кулоарите на парламента.

 У нас
· АТАКА: Съюз "Защита" e купувал гласове по 20 лева в Казанлъшко

По света
· Хуманитарната организация Оксфам: Биогоривата за богатите страни обрекоха на бедност 30 млн. души
· Израел отхвърля версията за покушения срещу Саркози

Коментари
· Социалната политика на кабинета ни направи просяци

Икономика
· КНСБ: Компенсации за скока на тока и водата или стачка
Димитър Стоянов, депутат в ЕП от АТАКА: Европейските институции предадоха очакванията на българите
Не бива да се оказва натиск върху Ирландия за провеждането на втори референдум за Лисабонския договор

-Националистите в Европарламента поискаха ирландското "не" на референдума за договора от Лисабон да се уважава. Какво наложи тази Ви реакция и можем ли да кажем, че редица европейски лидери веднага започнаха да се държат към Дъблин като към лошото дете и да размахват назидателно пръст?
-Това беше нашата реакция срещу безумния дебат, който се водеше в Европарламента. Настроението в пленарната зала беше изключително антиирландско. Изказваха се мнения, че едва ли не вотът на ирландците може да бъде пренебрегнат, че ратификационният процес трябва да продължи. Това е безумно, израз на някаква извратена шизофрения. Защото същите тези политици - велики радетели на т.нар. "Обединена Европа", които постоянно говорят за равнопоставено партньорство, за единство в различията, сега в един глас социалисти, християндемократи, консерватори и социалдемократи, заграчиха срещу суверенния вот на ирландския народ. Изведнъж една от страните-членки, от равнопоставените партньори, която направи избор, различен от предопределения от евроолигархията, им стана омразна и те я нападнаха безпощадно. Утре това може да е всяка една държава от съюза, дори България. Вече се чудя дали ЕС не се е превърнал в Оруеловската Животинска ферма, в която Шулц, Уотсън, Кон-Бендит, Барозу казват, че всички животни са равни, но някои са по-равни от останалите.