"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 838 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Спонсорът на ДПС Ковачки взе ТЕЦ-Бобов дол на мним търг


Водачът на ЛИДЕР и спонсор на ДПС Христо Ковачки от вчера е собственик на ТЕЦ-Бобов дол. Неговият консорциум "Енергия МК" взе централата на открит търг в Агенцията по приватизация на минималната начална цена от 100 млн. лева. Другият кандидат - "Минна компания", която също е собственост на олигарха, отпадна поради невнесен депозит.
Ковачки управлява мина "Бобов дол", след като през миналата година купи наемателя й, "Ораново", мините "Станянци" и "Чукурово", които са основните доставчици на въглища за централата в Бобов дол.
В договора е записано, че Ковачки трябва в срок до 31 декември 2011 г., да изкупува български въглища, най-вероятно от собствените си мини в количество не по-малко от 1 750 000 тона годишно.
Междувременно патронът на ЛИДЕР и ВМРО обяви вчера, че ще съди кмета на Карлово Найден Найденов пречел на реализацията на мегапроекта за изграждане на ваканционни селища и голф игрища в гр. Баня. Спонсорът на Доган обещава да инвестира 60 млн. евро в строителството. Кметът Найденов обяви, че не може да нарушава законите заради интересите на бизнесмена.

 

 У нас
· Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Оневиняването на хулигана Шийлдс е гавра
· По инициатива на АТАКА бутат цигански гета в столицата

По света
· САЩ изтеглиха тайно атомните си бомби от Великобритания
· Правителството в Скопие намали пътните такси заради скъпотията

Коментари
· Управляващите почнаха да бият отбой и за АЕЦ Белене

Икономика
· Токът поскъпва с 14%, тримесечното отчитане остава
Яне Янев, депутат, председател на "Ред, законност, справедливост": Доган дирижира обвиненията срещу мен
Само ние с АТАКА стоим безкомпромисно срещу ДПС - Движението за пари и служби

- Г-н Янев, вчера ОДС официално ви изключиха от парламентарната група, без заседание на коалицонния съвет. Това нормална практика ли е?
 - Решенията за изключване се вземат след решения на политическия съвет на коалицията ОДС, такова заседание нямаше. На въпроса ви: не мене ме изхвърлиха, СДС се самоизхвърли от политическата сцена. Откакто Пламен Юруков и Пламен Радонов оглавиха съюза, го превърнаха в треторазрядна партия. СДС прилича на политически труп, на който управляващите от време на време му подават кислород, за да може да им служи за една или друга поръчка срещу най-яростните противници на тройната коалиция. Така, както в групата на ОДС не веднъж съм чувал най-долнопробни клевети срещу лидера на АТАКА Волен Сидеров и други депутати на националистите, по същия начин се опитват със същите номера сега да играят срещу "Ред, законност, справедливост" и Яне Янев. Това ще доведе до ефекта на бумеранга.