"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 839 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/06/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Увеличението на цената на тока е незаконно


Увеличението на цената на тока от 1 юли е незаконно, обяви вчера в декларация от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА Волен Сидеров. От това печелят наши и чужди олигарси за сметка на родните потребители. Енергийната стратегия на България, начертана от кабинета Сакскобургготски - Доган, предвиждаше токът да нарасне три пъти с по 10% - общо 30%.  Тогавашният министър на финансите Милен Велчев се споразумя със Световната банка за 3 увеличения последователно от 15%, 20% и 10%, т. е. с 15% повече от приетото в енергийната стратегия, подчерта Сидеров. АТАКА е сезирала за нарушенията главния прокурор още през 2006 г., но досега няма никакъв отговор.
Истинското престъпление в енергетиката започна с приватизирането на електроразпределителните дружества, които реализират печалба от 16% възвръщаемост, посочи Волен Сидеров.

 У нас
· АТАКА ще сезира ЕС за обвинението срещу граничаря Михаил Цонков
· Слави Бинев изнесе 80-минутен урок по европеизъм в руската гимназия

По света
· Нов рекорд на петрола, Либия плаши да намали производството
· Медведев: Плановете за US-ракетния щит вредят на Европа

Коментари
· Фурнаджийските лопати, от които трябва да се отървем

Икономика
· Американски приватизационен фонд наддава за болниците ни
Д-р Любомир Киров, шеф на джипитата в България: Управляващите оценяват един лекарски преглед на 3 лв.
Следващият популистки ход преди изборите ще е опрощаване на всички здравни задължения

- Д-р Киров, доколко е реален бунтът на джипитата към момента?
- Думи като бунт и революция са извън нашата лексика. Ще спрем работа и ще проведем протести, когато преценим, че нашите разумни искания - организационни и финансови, не бъдат решени. Не ни е в амплоато да правим протести и други неща. Обаче ще ни принудят, ако нещата не се подобрят. Дано не се стигне до крайност, но наистина ще ви изненадаме. Само да напомня на управляващите, че има тих и нестандартен начин на въздействие: през джипитата минават всеки месец 2,5 млн. българи, над половината от които са избиратели. Тези хора вярват на лекаря си, разбират го и споделят проблемите му, за разлика от отношението им към политиците. И все пак призоваваме за диалог и вземане на разумни решения.