"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 841 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце купи нива в Иваняне за 45 238 лв. при цена от 300 000


Президентът Първанов си е купил със заем нива в Иваняне за 45 238 лева. Това става ясно от  данните за декларациите на големците на висши длъжности, огласени вчера от Сметната палата. Според брокери обаче квадратният метър на земите в Иваняне върви по 45-50 евро извън регулация, като цената може да стигне и до 100-150 евро. Това означава, че за трите си декара Гоце би трябвало да плати по пазарни цени сумата от 300 000 лева.
Румен Петков пък си е купил парцел от 897 квадрата в Ихтиман за смешната сума от 1300 лева, а парите били от заплатата му на вътрешен министър.
Закупените на безценица имоти от президента Първанов и Румен Петков са проява на демагогия, коментира Волен Сидеров. Особено отблъскващ е фактът, че тези имоти са купени на цени много по-ниски от пазарната, при положение, че и двамата са сред богаташите на България. Богаташи, забогатели от политика, а не от труд и творческа инициатива, посочи той. Вчера Петков се опъна на Гоце за мажоритарен вот, а президентът пък заплаши с референдум, ако не станеУ нас
· Първанов плаши с референдум за мажоритарен вот
· Волен Сидеров: Глъвъта и Гоце забогатяха не от труд, а от политика

По света
· Ахмети с по-голям шанс да влезе в македонското правителство
· Британски депутат замесен в шпионска афера с руски дипломат

Коментари
· Политическа козметика и демагогия увенчаха пленума на БСП

Икономика
· Залъгват лекари и пациенти с нов рамков договор
Ваня Колева, общински съветник на АТАКА в Трявна: Влязохме в битка с дървената мафия
От злоба и завист мнозинството отказа да даде клуб на патриотите

- Какви са мотивите на общинарите в Трявна да отказват помещение за клуб на парламентарно представена партия, каквато е АТАКА?
- Учудващо е, че една такава точка от дневния ред на заседание на Общинския съвет за предоставяне на помещение под наем на политическа партия АТАКА, повиши напрежението в града. А трябваше просто да се одобри една законова разпоредба, според която всяка парламентарно представена партия има право да й се предостави общинско помещение, което да използва за свой клуб. Въпреки, че това им е пределно ясно, по-голяма част от общинските съветници гласуваха против. Смехотворно звучат твърденията им, че предизборна кампания на АТАКА за евроизборите и за местно самоуправление е била арогантна, нетолерантна, цинична или безпринципна. Сипят купища безпринципни хули срещу нашата партия, като единствената причина за техния провал на изборите те сочат АТАКА. Ясно е, че истината боде в очите им. Това са неприкрити привърженици на бившия кмет Стефан Блажев, който е озлобен, че не може да заеме отново поста, който държеше в продължение на два мандата. Тези 9 общински съветници от общо 17, които гласуваха против предоставянето на клуб на патриотите, станаха пленници на своята омраза към АТАКА и разумът отстъпи надалече.