"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 842 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борис Велчев съжалява за процеса срещу Сидеров


Много съжалявам за делото срещу лидера на АТАКА Волен Сидеров за магистрала "Тракия". Надявам се този процес да приключи максимално бързо по благоприятен за АТАКА начин. Това е заявил преди дни главният прокурор Борис Велчев на среща с евродепутатите Десислав Чуколов и Слави Бинев. Срещата е била по повод очаквания доклад на ЕК за напредъка на България.У нас
· Ахмед Доган лъгал в имотната си декларация
· Евродепутатът Десислав Чуколов: Борис Велчев съжалява за процеса срещу Сидеров

По света
· Полша и Германия отказаха да подпишат Лисабонския договор

Коментари
· Доган пак се погаври със закона

Икономика
· Касите за ток на ЕVN блокираха в първия ден с новите цени
ВОЛЕН СИДЕРОВ: АТАКА е готова да подкрепи Бойко Борисов като премиер, ако изпълнява принципите ни
- Г-н Сидеров, напоследък все повече анализатори лансират идеята за следващо управление след парламентарните избори, независимо в какъв състав - патриотично или десноцентристко. АТАКА е сред често споменаваните желани коалиционни партньори. Какви са вашите идеи?
- Това означава, че има нормализация в говоренето в обществото и в коментара на политическото виждане. Защото допреди известно време АТАКА беше споменавана само като нещо силно негативно. Сега отчитат, че АТАКА е фактор, който не само е запазил влиянието си през тези три години, а и го увеличава, реален фактор, който води към стабилизация на  страната. Този факт вече говори, че и коментаторите, и така нареченият политически елит са нормализирали своето виждане. Това е добре, радостно е, даже виждам, че наши идеи се копират и повтарят от други партии, от други лидери и в това няма нищо лошо, защото, когато всички заговорят патриотично и действат най-важно в името на страната си, на нацията си, то тогава няма да има нужда от партии, които да се наричат специално националистически или патриотични. Т. е. държавниците и политиците ще са направили каквото трябва, за да живеят колкото се може повече българи по-добре. Това е за мен кратката, проста формула на добрата политика.