"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 844 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Европа разтревожена от процесa срещу Сидеров


"Тук съм, защото получих възможност да наблюдавам един публичен процес и да информирам, както себе си, така и моите колеги за хода на този процес. В ЕП има депутати от други парламентарни групи, които също изразяват безпокойство от използването на прокуратурата за политически цели. Много сме обезпокоени от това дело", заяви вчера евродепутатът Бруно Голниш. Французинът дойде специално, за да присъства на поръчковото дело срещу Волен и Капка Сидерови.
"Моят случай е типичен за прилагане на двойни стандарти и тенденциозност. Още от деня на инцидента на автомагистрала "Тракия" изявленията на Павел Чернев в медиите противоречат на изявленията на Румен Петков". Това каза Сидеров след поредното заседание по процеса, който бе отложен за 14 октомври.  Трима нови свидетели вчера разбиха лъжите на Чернев, на които се основава обвинението.
"Нашата цел е да съставим кабинет от българи по националност и принадлежност", поясни пред стотици свои симпатизанти Волен Сидеров след края на заседанието. Патриоти от цяла България се събраха пред Съдебната палата в столицата да засвидетелстват своята подкрепа за семейство Сидерови.У нас
· АТАКА иска кабинет, съставен от българи

По света
· САЩ се отказват от ядрените оръжия?
· Половината македонски министри запазват местата си в новия кабинет

Коментари
· За Бога, братя, не им вярвайте!

Икономика
Бащата на българския граничар Михаил Цонков: Държавата съди сина ми, затова че изпълни служебния си дълг
- Как реагирахте Вие лично и колегите на сина ви, когато разбрахте за започналото наказателно преследване срещу него?
- Бях озадачен от това, че срещу сина ми започва дело, след като той просто е изпълнил служебния си дълг и заповед на висшестоящ при този инцидент. Колегите му също бяха много учудени, че въобще започва следствие. Длъжен съм да припомня, че на 17 април 2008 година патрул на граничната полиция, в който е включен и моят син, засича турска гемия, навлязла, моля всички българските граждани да отчетат това, абсолютно незаконно в наши териториални води с цел бракониерски риболов. Въпреки че синът ми и колегите му дават изискваните по закон предупредителни сигнали, турските бракониери оказват яростна съпротива при опита за арест на гемията. Наглостта на турците отива още по-далеч, като дори се опитват да потопят изпратения на проверка български патрулен катер. След това пък бракониерите, които се държат като истински башибозуци, макар че се намират на наша територия, нападат с пръти с метални остриета качилите се на борда на гемията момчетата, сред които и синът ми. Въпреки всичките провокации от страна на турците, виновен обаче се оказва синът, който в този момент защитава границите на България и Европейския съюз.