"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 845 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Саботаж предизвикал взрива в София


Взривът в поделение 18 250 в Челопечене е сигурен саботаж, обяви вчера бившият директор на Национална следствена служба Арлин Антонов. По думите му обяснението на серията от експлозии може да бъде само едно - някой е заложил взривове и именно те са вдигнали във въздуха базата.
Повече от 50 мощни експлозии разтърсиха вчера София. Взривовете започнаха в 6,28 мин. сутринта. Час и половина управляващите не дадоха никаква информация за причините за гърмежите. Това предизвика паника сред столичани и жителите на околните населени места.
По повод експлозиите лидерът на АТАКА Волен Сидеров призова в парламента Министерството на извънредните ситуации, ръководено от Емел Етем, да бъде закрито, защото е безполезно. "Това министерство е най-добре да се закрие, да се спестят парите, които отиват там и се харчат за джипове, за луксозни коли, за огромен апарат", призова водачът на националистите от трибуната на парламента. Сидеров попита и защо никой не коментира възможността случилото се да е дело на терористи.
"Смятам, че трябва да се даде информация по този въпрос, защото е възможно това да е терористичен акт", категоричен бе лидерът на АТАКА.У нас
· Паника в София.Час и половина кабинетът мълчи за взривовете
· Волен Сидеров от трибуната на НС: Ведомството на Етем е безполезно, да бъде закрито

По света
· Най-висшият US-военен се обяви против удар срещу Иран

Коментари
· АТАКА иска референдуми и по ратифицираните договори

Икономика
· Зеленчуци и цигари рекордьори по скъпотия
Независимият евродепутат Бруно Голниш: Процесът срещу Сидеров е политически
Лудост е да искаш Турция да влезе в Европейския съюз

- Защо решихте да присъствате на процеса срещу Волен Сидеров и Капка Сидерова?
- Тук представлявам интереси на много евродепутати от различни нации - французи, италианци, белгийци, австрийци, ние сме заангажирани със всички политически процеси. Няма как в това число да не се включи процесът срещу Волен Сидеров и съпругата му. Това е един политически процес.
- Значи вие бяхте в залата като морална и политическа подкрепа на г-н Сидеров и съпругата му, така ли е?
- Да. Смятаме, че олигархията, която управлява Европа, изпитват изключително голям страх от новото поколение политици, тези които не симпатизират на техните виждания и използват абсолютно всички начини, било то и не особено законни, за да им се противопоставят. Един от начините е и фалшификацията и измамите, които се случват при изборите. Другата е да се използва силата на съдебната система. При инцидента на магистрала "Тракия" г-н Сидеров е потърпевшият.