"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 846 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Оставка за правителството, стана взривоопасно!


Правителството освен смешно, некадърно, некомпетентно и корумпирано, стана вече взривоопасно. То поставя под смъртна заплаха живота на своите граждани. Това заяви вчера от трибуната на парламента Волен Сидеров в декларация на ПП АТАКА по повод взривовете в поделението в Челопечене.
Става дума за огромното престъпление, което постави под заплаха живота и здравето на близо 2 милиона души, подчерта националистът. Сидеров поиска оставка на цялото правителство. Той обвини "криещия се в чужбина премиер Сергей Станишев" в безхаберие, престъпно отношение и некадърност. Сидеров попита и къде е президентът на България, който като главнокомандващ трябва да заяви пред българите какви мерки е взел в тази ситуация. Първанов сигурно пак е на лов с олигарсите си, добави патриотът. Вчера той посети пострадалите жители на Челопечене.


 


 У нас
· Бивш затворник охранявал взривените военни складове

По света
· Експлозия окървави националния празник на Беларус
· Южна Осетия и Грузия на прага на войната

Коментари
· Правителството вече стана взривоопасно

Икономика
· Медиците на стачка срещу срива в здравеопазването
Огнян Тетимов, координатор на АТАКА в Благоевград: АТАКА ще има мнозинство в новия общински съвет на Петрич
Социалдемократите на убиеца на ЦСКА Александър Томов платиха над 350 000 лв. и вкараха 6 общинари

- Г-н Тетимов, как се стигна до касиране на изборите в Петрич?
- Как няма да се стигне, надали има в цялата страна по-непочтено проведени избори.  До касирането се стигна след над 20  нарушения, за които първо ние, от АТАКА сигнализирахме.  В някои от секциите като наблюдатели бяха сложени хора, попадащи в листите за общински съветници, а в някои от секциите пък в един момент се оказа, че няма бюлетини на основни политически сили, в това число и наши. На някои места гласуването си продължи и след 19 ч., като най-важното бе, че на никой от контролиращите не му пукаше за това. Най-важното нарушение обаче, заради което бяхме докрай за касиране на изборите, е безпардонното купуване на гласове. Молбата за касиране на изборите беше внесена от няколко партии, но накрая освен нас останаха само от Зелената партия и от социалдемократите на Атанасов.
Според мен към регистрираните с политическа цел бизнессдружения, държавата трябва да е много внимателна, защото именно те корумпират политическата система в България. Такива простъпки твърдо трябва да се инкриминират, да се прилага цялата строгост на закона, а не да се споразумяват впоследствие, като случая в Сандански.