"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 849 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев казва "да" за ПРО на Кондолиса днес


Посещението днес на американския външен министър Кондолиса Райс има само външна връзка с освобождаването на медиците ни в Либия и с останалите протоколни отвличания на вниманието, твърди за в. "Атака" източник от Министерския съвет. Кратката визита на американката имала една единствена цел - въвличането на България в една бъдеща война на САЩ срещу Иран.
Днес Кондолиса идва да изиска от марионетното правителство с мандата на Доган да разреши разполагането на американските системи за противоракетна отбрана на българска територия. Тези системи са насочени срещу Русия и бяха предложени първо на Полша и Чехия. След твърдата реакция на Путин, Варшава отказа разполагането на ПРО на своя територия.

 У нас
· Бивш служител от поделението в Челопечене: Взривовете са умишлени, сигналите за далаверата с гилзи потънаха в МО
· Дават 2 млн. лв. за старозагорската джамия, костницата на изкланите 14 500 българи се руши

По света
· Гърция пред криза без българския ток
· Евродепутатът Слави Бинев: Без допълнителни пари от ЕС за Афганистан

Коментари
· Губим от членството ни в ЕС, заради некадърността на кабинета

Икономика
· Джипита: Министър Желев лъже, че нямаме проблеми
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Властта отчаяно се държи за мандата си
С мажоритарния вот президентът предлага корупция в нечувани размери

- Г-н Шопов, в края на парламентарната сесия президентът поиска от партиите консенсус за избирателните закони, защо ги притиска с искането на мажоритарния вот?
- Идеята на президента за мажоритарен вот или на хората, които му дърпат конците - защото на всички е ясно, че той не е автентичен - е ретроградна. Целта на неговия мажоритарен вот е постепенно в България да се върне  двупартийният модел. Стремежът всъщност е посткомунистическата ни държава да се върне към еднополюсния модел, защото едни и същи хора имитират двупартийна, двуполюсна система. И това е така, защото едни и същи сили стоят зад тях и ги командват. АТАКА е против мажоритарния вот, който създава пречки в Народното събрание да се представят пропорционално според влиянието си различните политически сили. Мажоритарният вот дава предимство само на първата най-голямата партия в страната като зачерква на практика всички останали, включително дори и втората, която също може да победи мажоритарно. Президентът Първанов всъщност предлага разширяване на корупцията до чудовищни размери. Цяла Европа се е разделила с мажоритарната система. А в последните държави, в които съществува - Англия и Ирландия, тя непрекъснато ерозира, заменя се с пропорционални елементи и е на път да отмре.