"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 850 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Станахме ли мишена за Иран?


Станишев и Калфин да кажат в парламента как САЩ ни притискат за ПРО в България и дали вече сме мишена за ракетите на Иран. За това настоя вчера Волен Сидеров по време на посещението на държавния секретар Кондолиса Райс. Националистът посочи, че АТАКА е единствената политическа сила, която преди две години се обяви против американските бази у нас. Именно от тези бази сега се подготвя удар срещу Ирак. След отказа на Полша да приеме ПРО на Вашингтон ракетните системи може да се разположат у нас. Райс отрече това да е било дискутирано, но посочи, че въпросът трябва да се решава в НАТО.
По време на визитата си Райс не се ангажира с конкретна дата за сключване на споразумение за отмяна на визите за български граждани. Така тя попари надеждите на кабинета да си припише успех за по-лесно пътуване на българите зад Океана. Оказа се, че Райс е забравила, че е била в България с президента Буш.

 У нас
· Министри и заместниците им източвали САПАРД
· Борис Велчев: МО и Генщабът са виновни за Челопечене

По света
· Русия заплаши с военни действия заради ПРО на САЩ
· Швейцарските националисти забраняват с референдум минаретата

Коментари
· Станишев повтори арогантността на предшественика си Живков

Икономика
· Пускат 260 болници за СПА и бизнес центрове
Адвокат Марин Марковски: Пострадалите от взрива да съдят военното министерство
Разноските по тези дела - адвокатският хонорар и държавната такса, са за сметка на държавата
-Адвокат Марковски, как хората, пострадали от взривовете в Челопечене могат да потърсят правата си?
- Съветвам не само гражданите, които са около Челопечене, но и всички граждани, които са на територията на София, да заведат граждански искове. В резултат на този взрив много хора са получили изключително тежко стресово състояние. Този стрес по някой път се развива и като стресова невроза. Всичко това позволява хората, които изпитват това страдание, да заведат дело срещу Министерство на отбраната, защото то не е стопанисвало както трябва боеприпасите и се е стигнало до тези беди. А тези които са около взрива с изпочупените стъкла, врати, напукани мазилки на къщите си, унищожен хумусен слой на ниви, те имат право да поискат обезщетение за материални вреди. Първата група граждани могат да търсят за морални вреди, а другите за материални. Могат да се комбинират и двете. Хем да има стрес, хем повреди по къщата. Хората, на които нивите са унищожени от пепелта, могат да претендират първо за унищожената реколта и второ за разходите за възстановяване на почвата да бъде годна да произвежда продукция.