"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 851 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Взривовете в Челопечене - гигантска далавера на кабинета


Гигантска далавера, в която е замесен лично и министър-председателят Станишев могат да се окажат взривовете в Челопечене. Станишев е обещал на арабски шейхове земи в подстъпите към София за строежи на 7-звездни хотели и луксозни финансови центрове. За построяването им обаче тогава пречеха воентите складове, както и комбинатът "Кремиковци". Това е станало през септември 2007 г. Тогава премиерът спря на летището в град Шаржа в Обединените арабски емирства. Там Станишев "случайно" се срещна и разговаря с двама шейхове - принц Файсал бин Ал Мешал бин Сауди бин Абдул-Азис, наследник на короната на Саудитска Арабия и шейх Тарик бин Фейсал ал Касими.
Вчера наблюдаващият прокурор от Софийската окръжна военна прокуратура Евгени Иванов призна, че в основата на взривовете кръй Челопечене стоят икономически интереси.
"Кремиковци" може да причини катастрофа по-голяма от тази в Челопечене. Това пък заявиха синдикални лидери вчера. "В момента комбинатът почти не работи, газоподаването е максимално намалено, а при 15 000 куб.м газ никой не може да гарантира, че няма да се получи взрив като в Челопечене", каза Людмил Спасов, председател на синдикат "Металурзи" към КТ "Подкрепа".


 У нас
· Социалистите готови да се самосвалят на вота
· Отлагат инициатива на АТАКА за събаряне на циганско гето

По света
· 300 българи незаконно уволнени от ферма във Великобритания
· Военната мисия в Ирак заплашена от нов вид оръжие

Коментари
· Крадците, които ни управляват, изгубиха всякакъв срам

Икономика
· Лъжат възрастните, че им вдигат пенсиите
Георги Димитров, депутат от ПП АТАКА: Десетки годни гаубици от Хасково отиват за скрап
АТАКА е новата надежда за българите и трябва да оправдаем очакванията им

- Г-н Димитров, преди дни съобщихте, че в Хасково военни товарят в пълна секретност гаубици на влакова композиция. Какво става в разформированото поделение?
- Това е тенденция за всички бойни и танкови поделения в Югоизточна България, които бяха съкратени, а техниката им -  унищожена. В момента танковото поделение в Хасково е изцяло в руини и доколкото разбрах, имотите му ще бъдат дадени за строежи на кооперации. Все още не се знае кой ще бъде новият собственик, кой ще се облажи. Този процес тече, откакто Съединените щати се месят в суверенните ни работи и ни изкомандваха да унищожим техника, армия, бойни единици. От друга страна, съседна Турция се въоръжава още повече, а при нас тенденциите са точно обратните: останахме без армия, унищожихме ракетите СС и танковете си, изпорязахме самолетите - в момента имаме девет МиГ 29, от които шест са действащи, останалите са в ремонтна база за инсталиране на уредби по нов стандарт.