"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 852 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Калфин призна: Държавата е безсилна пред турските гемии


Незаконният риболов, извършван от турски гемии в български териториални води, расте от началото на годината, призна вицепремиерът Ивайло Калфин във времето за петъчния парламентарен контрол. Какво прави МВнР, за да спре тези посегателства, уведомявана ли е турската страна за всяко констатирано нарушение, поставен ли е въпросът на най-високо междудържавно ниво и какви са резултатите, попита  зам.-председателят на ПГ АТАКА Павел Шопов.
От отговора на Калфин стана ясно, че нищо не е свършено. Турските золуми били обсъждани единствено на редовните заседания на българо-турската гранична комисия. Съседите продължават да бракониерстват в териториалните ни води. Кой е издал разрешение за нерегламентираното навлизане на сондажен кораб "Атууд Садърн Крос", плаващ под австралийски флаг, в района на Галата във Варна, попита депутатът от АТАКА Борислав Ноев министъра на транспорта Петър Мутафчиев.  Според Закона за подземните богатства, за да може да се проучват находища на нефт и газ, включително и в континенталния шелф, е необходимо специално разрешение от МС.

 У нас
· Евродепутатът Слави Бинев: Съдебната власт се използва за политически рекет
· Кабинетът поощрява некадърните и корумпирани чиновници

По света
· Полша иска оръжие за 22 млрд. от САЩ, за да подпише за ПРО
· 1000 турски тира на протест пред българското посолство в Анкара

Коментари
· Станишев крие, че станахме мишена на Иран

Икономика
· Работниците изгониха Лакшми Митал от "Кремиковци"
Проф.Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Патриотите ще направят България приветливо място за всички
Пари в държавата има, трябва да се обложи с данъци луксозният живот

- Проф. Станилов, управляващите отложиха дебата за избирателната система за есента. Трябва ли според Вас да има референдум за избирателните закони?
- Няма значение дали ще има референдум. Има значение какъв ще бъде вотът. Тези, които искат той да е мажоритарен, нещо отдавна анонсирано от президента Първанов, подготвят една огромна измама. От Освобождението до 1911 г. вотът е бил чисто мажоритарен. Какво го е родило? Едно единствено нещо, описано още от Алеко Константинов. Историята с Гочоолу и с Дочоолу ще се прехвърли в съвремието. Кой ще инвестира в един почтен човек, който не откраднал нищо, иска да се кандидатира за народен представил, има необходимата популярност, но няма пари? Кой ще финансира в такъв човек при мажоритарен вот? Кой богаташ ще даде пари на почтен човек, за да стане депутат? Той няма да краде, а за богаташа целта е непременно нещо да се открадне. Защото в България пътят към голямото богатство минава през властта или близки връзки с властта. Властта най-често се купува.