"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 854 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мутафчиев, Орешарски и Гагаузов на съд за далаверите в пътния фонд


Трябва да бъде образувано досъдебно производство срещу тримата министри - Петър Мутафчиев, Пламен Орешарски и Асен Гагаузов заради злоупотребите в пътния фонд. Това заяви вчера в предаването "Коритаров Live" следователят от Националната следствена служба Александър Тодоров. Тримата министри трябва да бъдат разследвани съгласно Глава 4 от Закона за пътищата, тъй като бившият вече изпълнителен директор на фонда Веселин Георгиев е изпълнявал решения на Управителния съвет. Членове на този съвет са именно тримата министри, които въпреки задълженията си, не са упражнили достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението и разпореждането на обществено имущество, посочи Александър Тодоров.
Според адвокат Марин Марковски тримата министри могат да получат до 20 години затвор за длъжностно присвояване, което представлява престъпление по чл. 203 от Наказателния кодекс.


 У нас
· Кабинетът скри доклада на ЕК за България
· Пореден провал на МВР. Не знае за похитено дете

По света
· Обама се обяви за изтегляне от Ирак през 2010 г.
· Австрийските националисти пред изборна победа

Коментари
· Кабинетът наказва шофьорите на леки коли да плащат вместо тировете

Икономика
· Митал клекна под натиска на синдикатите за договор с Жеваго
Михаил Михайлов, координатор на партия АТАКА в Стара Загора: Прахосват 2 млн. лева за джамия по нареждане на ДПС
Националистите правят списък със застрашените паметници на културата, нуждаещи се от спешен ремонт
- Г-н Михайлов, защо изведнъж областният управител на Стара Загора Мария Нейкова се загрижи за състоянието на Ески Джамия?
- Сигурно от коалиционния партньор ДПС така са й заповядали. В случая лоялността на тази госпожа към тях диктува и внезапната и загриженост за джамията. Може би се натиска за трети мандат и сигурно си търси друг мандатоносител. За нея е важно да е на власт. Така мога да коментирам желанието й да пръсне 2 млн. държавни средства за Ески Джамия. И това при факта, че в Стара Загора има повече от 20 регистрирани паметници на културата с национално значение. Един от тях е костницата - музей "19 юли 1877 г.", в която са положени костите на невинно изклани българи от предшественици на сегашните й господари. А какво да кажа за парк "Аязмото", в който има най-различни дървесни видове от цял свят, събирани от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Методи Кусев? Паркът в момента е в плачевно състояние. Близостта му до циганското гето заплашва оттам да изчезнат завинаги ценни растителни видове. Поголовно се режат дървета, скамейки се унищожават.