"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 855 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Юристи на АТАКА са готови със закон срещу отвличанията


"Юридическият екип на партия АТАКА под ръководството на лидера на партията Волен Сидеров е подготвил законодателни промени, които ще увеличат многократно ефективността на борбата с престъпления като отвличането и противозаконното лишаване от свобода". За това информира вчера известният столичен юрист Марин Марковски.
Повод за предложените от националистите промени в законодателството е отвличането на шефа на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия, които показват пълната некадърност на българската полиция.
"Самият факт, че тези законодателни предложения до момента не срещат разбиране в управляващите показва, че те не искат да бъдат разкрити крупните престъпления", категоричен бе адвокатът.
Марковски прогнозира, че заради пълната некадърност на полицейски шефове, назначени по партиен принцип, тепърва предстоят много подобни отвличания, защото на извършителите им е ясно, че не могат да бъдат заловени. Предстои внасянето на проекта в НСУ нас
· Волен Сидеров: Националистите в Бургас показват как ще работим в централната власт

По света
· Ердоган прехвърля депутатите си в друга партия, ако ги забранят заради ислямизъм
· Литва се опъна на ЕС за затварянето на АЕЦ-а си

Коментари
· Станишев на колене пред Високата порта

Икономика
· Рязко скачат цените на лекарствата
Д-р Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа": Повече не се търпи, започваме протести наесен
Недоволството на българите и натискът от Европа могат у нас

- Д-р Тренчев, преди време определихте "Кремиковци" като "пациент на командно дишане". Какво е състоянието към момента?
- В момента няма промяна в състоянието, но се породи известна надежда, защото има едно-единствено предложение, което дава шанс на пациента да излезе от реанимацията - на украинската компания. Управителите и директорите на "Кремиковци" все още са хранени кучета на Митал -  каквото каза той, това направиха. Но тъй като подписаното не се изпълнява, спират все повече мощности, не се плащат заплати, синдикатите се видяхме принудени да затворим в сградата ръководството и да им кажем - имаме предложение - приемате ли го или не. След това се оплакаха, че сме ги принуждавали, били под натиск. Бях през цялото време там - нямаше нито един шамар или скъсана дреха. Имаше и полицаи, които се мотаеха там. Сега започна изплащането на заплатите.