"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 856 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЕК реже България с 500 милиона евро


Европейската комисия вероятно ще лиши България от финансиране с около 500 милиона евро идната седмица и ще предупреди София, че може да загуби още средства от европейските фондове, ако не засили борбата с корупцията, предаде Ройтерс вчера, като цитира източници от ЕС.
Още по-тревожна за София ще бъде заплахата с отнемане на финанси в бъдеще. България трябва да получи около 11 милиарда евро субсидии за земеделието и регионалното развитие в бюджета за периода 2007-2013 г. "Ако отнемат акредитацията на разплащателните агенции, ще е много по-зле, от каквито и да са предпазни клаузи", смята български представител, цитиран от Ройтерс.
Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ потвърди в сряда разкритията на в. "Атака", че у нас има политически чадър над спонсора на президента Първанов - Людмил Стойков. Пернишкият бизнесмен е разследван за източване на над 23 милиона евро по САПАРД, заявиха от ОЛАФ. Срещу Стойков има и сигнали за укриване на ДДС, които обаче не се разследват заради близостта му с президента. Освен че е основен спонсор на Гоце, бизнесменът редовно се отчита и на Станишев. Всички филми на премиерската другарка Елена Йончева се спонсорират от фирмата му "Дюни", твърди следовател по делата срещу Стойков. Според запознати Стойков е подарил на Станишев и уникален часовник на стойност 19 хил. евро.


 У нас
· Доган изтъргува подкрепата си по Закона за МВР
· Министър Димитров назначи в „Кремиковци“ сина на шефа на ЛИДЕР

По света
· Сп. "Форбс": Украйна и България изнасят бели робини в Европа
· Брюксел с двойни стандарти за нашата и словашката АЕЦ

Коментари
· Управляващите превърнаха България в заложник на престъпници

Икономика
· КНСБ: Животът поскъпна с 16.8 на сто за година
Журналистът Димитър Златков: Спонсорите на Първанов - Гергов и Людмил Стойков, трябва да влязат в затвора
Родните олигарси са натрупали състоянието си по криминален начин, но нахално се представят за бизнесмени

- Г-н Златков, защо в "Недосегаемите милиардери" фигурират престъпни босове, а не реални бизнесмени?
- Защото повечето родни олигарси са натрупали състоянието си по криминален начин. Въпреки това те имат нахалството да се представят като бизнесмени. Този номер не би минал в една развита европейска държава, но в България, където демокрацията е фасадна, а политиците - откровено подкупни, дори  не се учудваме, когато гръмне някоя афера. Откровено криминални герои имат влияние в българската икономика. Брендо например, за когото има десетки сигнали, че пере пари от наркотици и поръчва убийства дори на членове от фамилията си, управлява инвестиционни фондове, среща се и върти бизнес с Георги Гергов.