"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 857 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев прахосал 2 млн. лева, за да лъска имиджа си пред ЕС


Премиерът Станишев дал 1,87 милиона лева на американска и австрийска компании, за да лъска имиджа си, съобщи вчера агенция Ройтерс.
През декември миналата година българското правителство е подписало договор за 1,87 милиона лева (1,53 милиона долара) от парите на данъкоплатците с австрийската компания "Хохегер Комуникационсбератунг", показват данни от официалния уебсайт на Агенцията за обществени поръчки. Според австрийската компания тя е спечелила договора за ПР в конкурентен търг и е организирала, а в някои случаи платила на европейски журналисти да посетят София и интервюират премиера Сергей Станишев и други правителствени служители.
При такова платено интервю преди месец премиерът Станишев се опита да прикрие далаверите на кабинета си с  очерняне на партия АТАКА.У нас
· АТАКА запозна ЕП със скандала с българския граничар Цонков
· Волен Сидеров: Първанов да подаде оставка заради далаверите на спонсорите си

По света
· Син на Кадафи арестуван за насилие в Швейцария
· 4 завода слагат край на кризата с боклука в Неапол

Коментари
· Махнете Жоро Стоицев от МВР!

Икономика
· АТАКА: Съкратените от АЕЦ с право на предсрочно пенсиониране
Борислав Ноев, депутат от ПГ АТАКА: Войската ни вече обслужва чужди икономически интереси
Бойният флот няма нужда от скъпи корвети, а от бързи ракетни катери

- Г-н Ноев, при посещението си във Франция премиерът Станишев обяви, че страната ни ще закупи 2 корвети. Има ли нужда българският флот от тях?
- Българският флот няма нужда от корвети. Корветите са предназначени за действия на далечни разстояния в далечни териториални води и са добри за мисии в чужбина. А ние нямаме нужда от изпращане на такива мисии в чужбина. В момента се нуждаем от съвременни ракетни катери, които са напълно достатъчни за отбраната по цялото ни Черноморие. Другото е, че корветите са купени на зелено, т.е. те са на хартия и никой не ги е виждал още. По този начин ние финансираме френската икономика и богатите държави.