"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 858 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров: Опозицията да напусне парламента, за да не легитимира провалената власт


Депутатите от опозицията да напуснат парламента, за да не легитимират управлението на провалилата се тройна коалиция. За това призова вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Националистът предложи шестият вот на недоверие да бъде поискан веднага. След като чрез пресата всеки българин вече се запозна с резултатите от доклада на Европейската комисия, губим време, като чакаме предварително обявената дата за вота 24 юли, обясни водачът на патриотите. Той призова депутатите от опозицията да участват само в дебатите около вота, но не и в работата на Народното събрание. Тази идея Сидеров лансира още  през април на предишния вот за недоверие, поискан заради корупцията в МВР и връзките на Румен Петков с мафията.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера подкрепи Сидеров и също предложи опозиционните партии да напуснат парламента.У нас
· ЕК реже България с 12 млрд. евро от фондовете си
· Корумпираната варненска съдийка ощетила АТАКА с един съветник

По света
· “Дейли Телеграф”: ЕС финансира българската мафия
· Гръмна завод на "Арселор Митал" в Босна

Коментари
· Европа подгони дон Гоце и българската мафия

Икономика
· Младите учени поискаха 550 лв. заплата
Волен Сидеров: Губим време - вече трябваше да сме внесли вота
Опозицията е разединена за отстраняването на Първанов

- Г-н Сидеров, има ли опозициятта единно становище по въпроса за искането за оставката на президента?
- При срещата на представителите с опозиционните групи моето мнение беше, че след като сме поискали оставката на президента, трябва да направим съвсем логичния следващ ход: да започнем подписка за отстраняване или т.нар. импиичмънт. За стартирането на тази процедура са необходими 60 гласа, след което искането се гласува от 2/3 от парламента и след това отива в Конституционния съд. Искам да отбележа нещо много важно - не бива да се вторачваме в това кой как би гласувал, а трябва да следваме логиката като опозиция. Т.е. да поискаме да съберем тази подписка и да внесем искането.
От страна на групата на БНД в лицето на Пламен Панайотов беше казано ясно, че тяхната група не намира основание за импийчмънт и е против идеята да се иска отстраняване. Това означава, че няма единодушие в опозицията, което ме кара да задам следващия въпрос, т. е. че трябва да изясним помежду си кой реално е опозиция. Едва след това да се съберем и да се консултираме, а не някой само се прави на опозиция. Защото според мен динамиката на събитията изпреварва нашите консултации и умувания по въпроса.