"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 860 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ФБР погва Румен Петков за връзки с бандити


Офисът на ФБР в София е изготвил списък на "рискови български политици и бизнесмени", които са натрупали богатство по съмнителен или престъпен начин. В списъка е включен бившият вътрешен министър Румен Петков. От зорките очи на агентите на Бюрото не бил убягнал фактът, че ексминистърът, сега депутат, се движи с няколко души охрана от НСО.
Според осведомени Петков е засечен от ФБР не само заради срещите си с братя Галеви и участието си преди години в аферата "Акрам" за източване на банки. Покрай скандала "Куйович", той е подозиран в протекции на наркотрафиканти. Друго подозрение към Петков е изтичането на информация от българското МВР към мафията. Това се посочва и в доклада на ЕК, който ще бъде огласен в сряда.
Списъкът не е нещо ново за практиката на ФБР. Той е само част от подробен доклад за обстановката в България, който е подготвен за новия посланик на САЩ в София Нанси Макълдоуни.

 У нас
· Спонсорът на Гоце раздал 10 млн. на магистрати, за да отърве затвора?

По света
· Руските самолети се връщат в Куба заради американската ПРО
· Скопие кара ЕС да натисне Гърция за признаване на македонско малцинство

Коментари
· Властта отвърна на европейския шамар с арогантни лъжи

Икономика
· Спекуланти подбиват цената на зърното
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Бойкот на президента и на правителството!
Политиците от опозицията трябва да поведат хората срещу управляващите
- Г-н Сидеров, какви са аргументите ви, че президентът е извършил държавна измяна и може ли това да бъде мотивирано в едно искане за импийчмънт?
- Да, може. Аз в случая помагам на някои от нашите колеги от опозицията, тъй като при консултациите в петък някои от тях изразиха съмнение, че не могат да се формулират добре мотиви за един импийчмънт или процедура по отстраняване, както е българският израз. Освен тези обвързаности с хора от престъпния свят, от престъпни кръгове, за които вече стана дума и се говори, и се писа доста, аз съм на мнение, че президентът на България Георги Първанов може да бъде уличен в държавна измяна. Защо веднага пояснявам - тъй като той даде мандата на управление и работи в една пълна зависимост от партия ДПС, която има начело като лидери хора като Касим Дал и Ахмед Доган. За тях, ако нещата отидат до Конституционния съд или до какъвто и да е съд, мога да предоставя аргументи, че тези хора са свързани с турските служби, работят във вреда на България, работят в полза на една враждебна дейност спрямо България.
Това е измяна на националния интерес, държавна измяна и мисля, че може да бъде доказано.