"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 861 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Спонсор на Първанов вдигнал цените на пилешкото месо


Спонсор на президента Първанов, фирмата "Градус 1" ООД-Стара Загора, е отговорна за скока на цените на пилешкото месо, обяви вчера Комисията за защита на конкуренцията. 15 производители на яйца и пилешко месо бяха глобени за забранени споразумения. Най-големите нарушители са "Градус 1" ООД и Съюзът на птицевъдите в България.
Само преди месец "Градус 1", фирмата на братята Лука и Иван Ангелови, спонсори на президента Първанов и близка до БСП, заедно с израелския консорциум RESB, бяха избрани да строят модерен мол в Стара Загора за над 72 млн.лв. Припомняме, че на 15 ноември 2006 г. новата птицекланица на "Градус-1", най-голямата в Югоизточна Европа, бе открита от премиера Сергей Станишев, министър Емилия Масларова и куп депутати от БСП. Първанов пък присъстваше в платен рекламен телевизионен репортаж на фирмата. Инвестицията беше за 35 млн. лв., парите са осигурени по програма САПАРД. "Градус 1" е получила най-голямата еднократна субсидия по САПАРД в размер на 4.2 милиона лева. От данни на фонд "Земеделие" става ясно, че собствениците й имат и други проекти по САПАРД.

 У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Опозицията ще бойкотира парламента чрез серия от организирани действия

По света
· Задържаха Караджич по сигнал на US-разузнаването
· Саркози се извини на ирландците за натиска за нов референдум

Коментари
· Главата на олигархията се нарича Георги Първанов

Икономика
· Лекарите се готвят за стачка през септември
Проф.Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Законът за културното наследство е пълен с абсурди
Не можеш да отнемаш авторското право на археолога върху собственото му откритие

- Проф.Станилов, на 21 юли пламна влакът Пловдив-София и като по чудо всички 260 пътници оцеляха. Знак за какво е този пореден инцидент в БДЖ, само месеци след трагедията с влака София-Кардам?
- Причината за поредната драма е същата, каквато беше в случая с влака София-Кардам. Добре поне, че няма жертви. Сред загиналите във влака за Кардам беше и моят приятел, известният археолог проф. Рашо Рашев. Аз го видях за последен път, аз и го разпознах. Трагедията разтърси обществото и то потърси сметка от правителството. Управляващите се скриха зад някакви експертни комисии, оценки, административни мерки. Случаят Пловдив-София показва само едно, кабинетът не си върши работата. Транспортният министър Петър Мутафчиев трябва да си ходи. Кабинетът не прави нищо, той е на доизживяване. Искам да припомня, че на Людмил Стойков, спонсор на президента, са продадени над 5800 стари вагони на безценица. Сега кабинетът купува нови мотриси, но при това безхаберие и некомпетентност и на министъра, и на чиновниците, кой знае какво ще вземат. В случая бездействието на властта е за предпочитане пред действието.