"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 862 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце реди кабинет начело с Калфин


Нов служебен кабинет начело със сегашния вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин замисля президентът Първанов след унищожителния доклад на ЕК за напредъка на България. Новината бе потвърдена вчера от червени депутати. "Хайде, чакаме те скоро в парламента", каза на Калфин социалистът Петър Кънев, като очевидно имаше предвид, че Калфин трябва да се закълне пред депутатите отново, но вече като министър-председател. "Не ми се идва в тази лудница", отвърна скромно бившият президентски съветник.
Според източници от "Позитано" 20 смяната ще стане възможна, ако правителството падне с гласове на лобито на Гоце в БСП при внесения вчера вот на недоверие. Оставките на министрите Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев са наложителни, каза вчера депутатът от БСП Георги Близнашки. Неговото мнение съвпада с вижданията на Първанов и противоречи на официалното в левицата. Близнашки призова хората на Станишев да не се увличат и да не прекаляват с критики към Гоце.

 У нас
· Волен Сидеров: Американският щит в Европа застрашава България
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Незабавни оставки на премиера и президента!

По света
· Италия започна преброяване на циганите
· Изтъргували Караджич за 6,6 млн. долара

Коментари
· САЩ и Русия пренебрегват България

Икономика
· 75 млн. лв. рушвети в здравеопазването
Димитър Стоянов: Ремонт на кабинета ще е индулгенция за премиера
БСП ще понесе тежък удар, който ще се отрази на вота на парламентарните избори

- Г-н Стоянов, днес ЕК обявява един доста критичен за България доклад. Какво все не ни достига, за да се справим, къде е скъсана веригата?
- Аз бих казал, че по-скоро нещо липсва. Липсват хора в затвора. Хора, които се занимават с далавери, като крадат еврофондовете. А България вече втора година внася над 300 млн. евро в бюджета на Европейския съюз. Затова тези хора трябва да са в затвора. Но тъй като те са спонсори примерно на президента Първанов, който е архитектът на тази коалиция - те не са в затвора. Това е причината в момента България да губи еврофондовете и да търпи такива критики.