"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 863 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Бойкот на кабинета, докато го свалим


АТАКА има готовност за самостоятелно излизане от парламента, но това  няма да има същата резултатност, ако не напуснат всички от опозицията. Важното е да се съкрати срокът на управление на тройната коалиция, заяви вчера в НС лидерът на патриотите Волен Сидеров.
Държа да бъдем обединени тактически в усилията си да свалим това правителство, отбеляза той. Сидеров съобщи, че с лидерите на двата синдиката - "Подкрепа" и КНСБ, обмислят общи действия. На среща с опозицията са поканени шефът на представителството на ЕК в България и дипломати на европейски държави, начерта стъпките в бойкота на кабинета "Станишев" Волен Сидеров. Според него правителството трябва да бъде бойкотирано на всички нива, включително чрез гражданско неподчинение. Сидеров предложи извън Министерския съвет да бъдат създадени агенция за разпределение на еврофондовете и още една за контрол на парите от Евросъюза.

 У нас
· Фермери блокираха път и заклаха овца заради спрените 121 млн. евро по САПАРД
· Граничарят Цонков стана почетен гражданин на Бургас

По света
· Либия пъди швейцарски фирми след ареста на Кадафи-син
· Следващият доклад на ЕК за България-през януари

Коментари
· Управляващите гьонсурати не се впечатлиха от европейската брадва

Икономика
· Здравният министър спря парите на белодробна болница
Народният представител от АТАКА Деница Гаджева: Триото Сергей-Симеон-Доган извърши национално предателство
Правителството носи цялата отговорност за разрухата в БДЖ

- Еврокомисията обяви най-критичния доклад, писан някога за България. Кои критики на Брюксел, заслужават най-голямо внимание на властите, според вас.
- Единствената цел на управляващите е да доизживеят престъпното си съществуване по върховете. Всички ние ставаме свидетели на неефективната, направо нулева реформа в съдебната система, несправянето с корупционните практики и трайното срастване на властта с мафията. Нулева е усвояемостта на средствата от европейските фондове, ако има все пак някаква, то тя е криминална и парите са отишли в ръцете на приближени, крупни предприемачи от кръгове около президента или са се влели със страшна сила в обръчите от фирми на Доган. Администрацията или не иска, или не може навреме да разпише програмите за кандидатстване по структурните фондове, бавим се вече не с месеци, а с години. Нито един осъден престъпник, Митьо Очите се пече на Слънчев бряг, братя Галеви строят пътища и прибират пачки, Пилето се мести от едно в друго елитно столично заведение. Ако са очаквали управляващите Брюксел да каже "Браво!" на тази българска реалност или са невменяеми, или наглостта им е добила гигантски размери. След спирането на средствата по САПАРД един мой приятел, човек на 25 години ми се обади по телефона и ми каза следното "Деница, ако това продължи и спрат средствата, аз емигрирам догодина." Това ще направи триото Сергей-Симеон-Доган, ще пропъди от България и последните борещи се за нормален живот млади хора. Това е национално предателство.