"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 864 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА изнася трибуна на открито


Серия от протестни действия на открито стартира от понеделник АТАКА срещу престъпното управление на тройната коалиция. На специална изнесена трибуна гражданите ще могат да изказват свободно своето мнение за управляващите. Трибуната ще се намира до шадравана пред президентството и ще представлява своеобразен Хайд парк. "Целият месец август за нас ще бъде работен. Ние няма да ходим по резиденции в Евксиноград, по яхти и екзотични острови, а ще бъдем сред хората на България, за да им обясняваме на живо престъпната и антибългарска политика на това правителство, искането си за предсрочни избори наесен и това, което е задължително да бъде направено в България. Надяваме се, че всички опозиционни сили ще ни подкрепят и ще намерят своето място в протестните действия и бойкотирането на това провалено правителство", заяви Волен Сидеров. Вчера той и депутати от АТАКА бойкотираха дейността на парламента като не влязоха в пленарна зала. Силно разтревожени от действията на Сидеров, управляващите бяха изпратили кола с двама полицаи, които да следят действията му пред централата на националистите на "Врабча" 1. Ченгетата бяха с белезници и палки на кръста.

 У нас
· Костадин Паскалев: Първанов и олигарсите му готвят преврат на Станишев
· "Алфа рисърч": Само 8 % стоят зад кабинета на Станишев

По света
· Русия отвръща на американската ПРО с нови "Топол-М"
· Украинци спряха с телата си учение на НАТО

Коментари
· Името на президента нанася тежки щети на България

Икономика
· Въпреки пламтящите вагони билетите за влак поскъпват
Волен Сидеров: Станишев и кабинетът да си направят харакири

- След доклада на ЕК вестник "Земя" излезе със заглавие на първа страница "Европа ни удари нежен шамар". Колко нежен беше той?
- Този шамар първо беше очакван. Защото се знаеше много отдавна, че докладът ще бъде критичен, знаеше се от всички политически сили, че провалът на кабинета е факт и детайлите по доклада за мен нямат толкова голямо значение. Този шамар не трябваше да се очаква. Ние трябваше да си обсъдим вътрешно, по български, проблемите, преди да дочакаме доклада на Еврокомисията. Само че при нас има един такъв синдром: да чакаме отвън да ни се каже нещо, та чак тогава да му обръщаме внимание. Партия АТАКА много пъти е обръщала внимание на темите за некадърността, корупцията, лошо работещата съдебна система. На практика, въпросите, които Еврокомисията е поставила, ние сме задали като наша критика и политика. Може да се каже, че по определени точки и виждания в този доклад на ЕС най-точно се отговаря на възгледите на нашата партия, особено във връзка със справянето с корупцията, където ние искаме решителни мерки, радикална реформа на правораздавателната система, и в администрацията, която според мен трябва се съкрати в много голям мащаб. Да има контрол върху еврофондовете, върху неплащането на ДДС и контрабандата, от където се правят достатъчно много черни пари в България. Всичко това ние искаме да се осъществи и то съвпада на 100% с решенията на Еврокомисията.