"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 865 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров свика Народен парламент пред "сараите" на Гоце и Сергей


АТАКА сложи началото на протестни действия срещу властта като издигна вчера трибуна и палатков пункт в близост до министерски съвет и предзидентството, които в момента народът с насмешка нарича "сараите" на Гоце и Сергей. Четири часа Волен Сидеров преговаря с полицията къде точно да бъдат разположени трибуната и шатрата на патриотите. Първо те бяха вдигнати пред шадравана на президентството. Вбесена от акцията властта реши да предприеме погром над националистите и събралите се граждани. Под предлог, че шадраванът влизал в зоната за сигурност полицаите се приготвиха да нападнат и разгонят патриотите. 
"Ако хвърлите жандармерия срещу АТАКА и събралите се в наша подкрепа стотици младежи и възрастни хора, това ще е пълното ви падение", обърна се в телефонен разговор към Михаил Миков лидерът на АТАКА. Според закона единствено парламентът е обявен за зона за сигурност, а протестът на АТАКА е разрешен от Столична община. Полицаите обаче отказаха да приемат аргументите на националистите. За да не се стигне до сблъсъци Сидеров измести протестния пункт с около 20 метра и сега той действа пред Археологическия музей. От днес АТАКА започва протестни действия и в цялата страна. Ние вдигаме Народен парламент на открито. Не казионният парламент, а българите сами ще решат съдбата на властта, заяви Сидеров.У нас
· Волен Сидеров: Мишоците се крият в Банско от народното недоволство

По света
· Ислямисти заплашват с терор Олимпийските игри
· Извънредно положение в Италия заради нашествието на имигранти

Коментари
· Тарикатщнините на Брюксел се разбиха в келтските скали

Икономика
· Протестиращите фермери се готвят за гражданско неподчинение
Проф.Димитър Иванов, д-р на икономическите науки: Международната присъда на ЕК е смъртна за кабинета "Станишев"
Колко още критики и унижения трябва да изтърпи бедна България заради амбициите и некадърността на Сергей
- Проф. Иванов, докладът на ЕК беше различно оценен у нас. Опозицията поиска оставката на цялото правителство. Премиерът Станишев заяви: "Няма да хвърлям жертви на вълците". Вашата оценка: политическа и експертна.
- Балансът на всичко това, което се случва, е ясен. Нанесена е безпрецедентна, точна, международна присъда и щета върху имиджа на България. Икономическите щети са огромни за бъдещето ни. На фона на унищожителния междуфирмен и частен дълг, намалелите ресурси за частно финансиране - тези санкции ни обричат на по-голямо изоставане. Но изводите в доклада засягат нещо още по-важно - качеството и възможността за функциониране на политическия модел; характера на създаденото и развиващото се олигархично-политико-партизанско управление у нас. Така че Станишев, следва да бъде попитан, кои са "вълците"? Защото в интервюто си във "Файненшъл таймс", казва, че опозиционните политици играят "политико-етническа игра", втори път ги нарича "вълци", трети път лъжливо и плачевно представя себе си и правителството като "хората, които осъществяват реформите". Самият доклад на ЕК категорично отхвърли това последно тупане в гърдите на премиера, заявявайки, че у нас е налице "зашеметяваща липса на убедителни резултати".
Диагнозата също е ясна. Това, което днес се случва е национална катастрофа. Управлението на тройната коалиция изцяло подцени критериите и стандартите на Европа и изложи на унижение и конкретни материални щети милионите български граждани. Списание "Тайм" накратко формулира и присъдата: "Българското правителство е белязано от корупция, а България е обхваната от престъпност".