"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 866 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Народният парламент отсече в първия си ден: “Не” на управляващите


"Опозицията в момента е само една, тя се нарича АТАКА. Ние сме трън в оялия се задник мафиотите от управлението, които забравиха своя народ". С тези думи вчера лидерът на националистите Волен Сидеров откри официално протестния лагер на АТАКА пред сградата на Археологическия музей в столицата.
"Българската опозиция трябва да работи за оставка на кабинета сега и за предсрочни избори наесен", каза лидерът на националистите.
Стотици патриоти от цялата страна се присъдиниха към Волен Сидеров и централното ръководство на партия АТАКА при откриването на протеста на опозицията за предсрочни избори, оглавен от патриотите. Под наслова "Народен парламент" мястото ще бъде трибуна за изказване на мнения от всички граждани и представители на опозиционните партии, като протестът ще е безсрочен. На митинга събралото се множество каза "Не" на сегашните управници. АТАКА разпространи Манифест на опозицията, в който се посочват причините за исканата оставка на тройната коалиция и мерки за излизане от кризата.


 У нас
· Братът на Станишев вдига ВИП център на 4-ти километър

По света
· 17 загинали в най-кървавия атентат от пет години в Турция
· Жени камикадзета взривиха Багдад

Коментари
· Кунева и Калфин - резервните играчи на БГ- олигархията

Икономика
· Морето с 20 на сто по-скъпо тази година
Димитър Стоянов, депутат на АТАКА в ЕП: Очакваме провокации, но те няма да спрат протеста ни на жълтите павета
Заплахите на властта към нас показват, че сме на правилния път

- Как да тълкуваме натиска в неделя от страна на полицията за преместване на протестния лагер на АТАКА пред президентството?
- Очевидна е пълната безпомощност на управляващите. Те се страхуват от едни съвсем нормални, законово уредени протестни действия. Не мога да разбера тяхното упорство и това каква е разликата дали палатковият лагер да е пред президетството или пред Археологическия музей. За нас въпросът беше принципен, че има закон в тази страна и че гражданите могат да изказват мнението си там, където законът им го разрешава. В крайна сметка, при положение че можеше да се стигне до ексцесии, ние показахме, че сме отговорни политици и преместихме лагера. Ще цитирам думите на началника на охранителна полиция, който беше на мястото: "Аз не се интересувам от закона, а от това, което ми е наредено и ако ми наредят нещо незаконно, аз ще го изпълня". Именно полицаите се заканиха, че може да използват сила. Те така или иначе използваха заплашване, това се видя от всички граждани.