"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 867 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Народният парламент эасенчи вота


 "Когато дойде време за активни стачни действия, народът и опозицията започват да се ослушват, което е недопустимо", заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред свои симпатизанти на протестния лагер на националистите пред Археологическия музей в столицата. На видеостена гражданите гледаха скучните дебати по вота на недоверие и дружно попържаха управляващи и опозиция. Възмутен от празнословието на народните представители, столичанинът Алексей Костадинов поиска опозицията да излезе на площада, вместо да се упражнява по реторика в НС. Нито един от хората не се изказа положително за парламента и сегашните управници.
Малеби и пълнени чушки пък гарнираха постните дебати по вота в парламента. Министри и депутати от управлящите, както и от опозицията наблегнаха на леките ястия, след като "изпяха песента си" пред премиера, министрите и тв камерите. Гласуването ще е днес в 16.10 ч.

 У нас
· САМО ОСТАВКА ЩЕ СПРЕ АГОНИЯТА НА ВЛАСТТА

По света
· Всеки девети германец иска връщането на Берлинската стена
· Митинг в подкрепа на Караджич пробва да спре екстрадицията му

Коментари
· Станишев, Симеон и Доган пратиха БДЖ в глух коловоз

Икономика
· "Кремиковци" фалира до дни за дългове от 2 млрд. лева
Волен Сидеров: Опозицията няма право на ваканция
Призовавам всички честни политици да се подпишат под Манифеста на опозицията и да го спазват

- Защо АТАКА реши да инициира и да оглави извънпарламентарни действия, построявайки това градче, което напомня много на градчетата на истината, на които и вие присъствахте, с уточнение, че това се случи преди повече от 15 г.?
- Да, вярно е, през 90-а година на същото това място имаше палатков лагер "Градът на истината". Бил съм там цялото лято. Нека да кажем, че това е все пак друга епоха и живеем в доста различно време. Това не е лагер, а един пункт, наричаме го "Народен парламент", защото тук всеки ще има възможност да изкаже мнението си. Той е разположен на знаково място - триъгълникът на властта, там, където е МС, основният център на властта, там са и президентството, и административната сграда на НС. Така че това място не е избрано случайно, то е под носа на властта. Обикновено подобни лагери се правят пред парламента.  Трябва да отбележим, че реалната власт е в МС, там се пишат законите, там се решава бюджетът, там се вземат решенията за правата в държавата - останалото, гласуването в НС, е една подробност, която мнозинството изпълнява механично.