"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 868 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Позор! Полицаи пребиха евродепутата Димитър Стоянов


Униформени полицаи пребиха и арестуваха вчера евродепутата от Димитър Стоянов и още петима от патриоти от младежката органицадия на АТАКА. Полицейският произвол стана около 17 часа пред сградата на Художествената академия в центъра на София, малко преди митинга на Народния парламент, който трябваше да започне пред президентството.
Преди да бъде повален, евродепутатът се е легитимирал пред полицаите и е поискал да разбере защо са малтретирали и задържали петима младежи, симпатизанти на АТАКА.
Вкараха ме в патрулката - двама  полицаи ме ритаха в главата с наколенници от пластмаса. Блъскаха ме и викаха: Копеленце, мръсно, малко, ти за какъв се смяташ, всички станахте много големи, разказа Димитър Стоянов. След побоя Стоянов бе арестуван в Пето РПУ.
Над 1000 униформени пазеха участъка от патриотите, дошли да подкрепят Стоянов. Полицаи удряха Волен Сидеров, Павел Шопов и протестиращи. Вътрешният министър Михаил Миков отказа да прибере и озапти подчинените си.У нас
· Станишев и Гоце пращат следствен за посланик в САЩ
· Ченгетата посегнаха на Сидеров, Миков отказа да спре копоите си

По света
· Над 100 000 швейцарци искат забрана на минаретата
· Палки и сълзотворен газ срещу защитниците на Радован Караджич

Коментари
· Правителството остава и продължава да краде

Икономика
· "Кремиковци" на косъм от катастрофа заради спрян газ
Костадин Чорбаджийски, председател на Асоциацията на месопреработвателите: Властта съсипа месарите
Искаме намаляване на ДДС до нивото на повечето държави-членки на ЕС, но кабинетът отказва
- Г-н Чорбаджийски, какво е становището нa Асоциацията на месопреработвателите за прекратяването на финансирането по САПАРД?
- Спирането на парите не засяга нашата мярка. САПАРД изигра положителна роля в развитието на икономиката и конкретно в месопреработвателната индустрия в България. От нея се възползваха значителен брой фирми, които обновиха своите предприятия. Като структура на производството и като хигиенни условия днес тези български производства са по-добри и от европейските. Мога спокойно да го кажа, защото съм посещавал и европейски предприятия и твърдя, че нашите са по-добри, най-малкото защото са по-нови. Основна заслуга за това има програмата САПАРД.