"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 869 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Велчев призна: Арестът на Димитър Стоянов е престъпление


Арестът на евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов в сряда следобед от органите на МВР и отвеждането му в 5-то РПУ е престъпление. Това е признал главният прокурор Борис Велчев вчера на среща с Волен Сидеров, Димитър Стоянов и депутати от АТАКА. На срещата Велчев сам е цитирал решение на Конституционния съд от 1992 г., според което всяко задържане на народни представители е незаконно. Същото се отнася и за българските евродепутати. Главният прокурор е потвърдил, че срещу полицаите, упражнили недопустимото насилие към Димитър Стоянов и активисти на АТАКА е образувана предварителна проверка вчера сутринта. Той се ангажира военната прокуратурата да установи кои са конкретните извършители на побоя върху патриотите. Разбра се, че биячите са от Специализираното подразделение за охрана съм Столичната дирекция на полицията. Вътрешният министър Михаил Миков обявил на среща с патриотите, че щял да назначи комисия по случая - най-сигурния начин да потули беззаконието. Междувременно бяха образувани наказателни производства срещу двама от младежите на АТАКА. Волен Сидеров заяви, че насилието е с цел да се сплашат привържениците на опозицията за предстоящите протести срещу кабинета.


 У нас
· Волен Сидеров: Акцията срещу АТАКА цели сплашване на опозицията

По света
· Финландия взима децата на цигани-просяци
· Партията на Ердоган се размина само с парична санкция

Коментари
· Грабеж и брутално насилие - формулата на управление на триглавата мафия

Икономика
· Нов скок на лекарствата заради монопол на пазара
Димитър Стоянов, евродепутат от АТАКА: Полицаите ме биха с боксове и заплашваха да ми прережат гърлото
Абсурд е да се нахвърля срещу тежковъоръжени служители на реда, за да освободя хора, без да се легитимирам

- Какво се случи вчера, г-н Стоянов?
- Г-н Коритаров, тъй като вчера от МВР твърдят, че никакъв побой не е имало, искам да покажа на вашите зрители какво означава да не те бият в МВР. Имам белези по цялото тяло, охлузване по главата, белези от белезниците.
- Не знам дали се вижда, но това са много сериозни удари. Как стана това нещо?
- Бях на палатковия лагер, който сме опънали пред президентството. Получих сигнал, че автобусът на наши симпатизанти, привърженици и активисти, които идват от Габрово, е бил спрян и заграден от полиция на ул. "Оборище". С още едно наше момче - Ивайло Нинов, отидохме на място, за да проверим какво става. Нарочно съм се облякъл така, както бях облечен вчера. Съвсем естествено, първата ми реакция беше да си извадя пропуска от парламента, с който да се легитимирам, тъй като не съм официално облечен.