"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 871 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицаите Емануил Емануилов и Петър Георгиев са биячите


Полицаите Емануил Емануилов и Петър Георгиев са били най-ожесточените биячи на евродепутата Димитър Стоянов. Те са заплашвали парламентариста с думите "Ей, копелеце, ще ти прережем гърлото". После са ритали вързания с белезници евродепутат в полицейския джип. Това каза пред журналисти лидерът на АТАКА Волен Сидеров вчера на излизане от Военна прокуратура. Националистът и заместникът му в НС Павел Шопов подадоха жалби за полицейското насилие, упражнено върху тях. До дни жалба ще подаде и Димитър Стоянов, който вчера бе на допълнителни медицински изследвания.
Двамата полицаи са от I сектор, IV група на Специализираното подразделение за охрана към Столична дирекция "Полиция". Биячите са действали по заповед на командира си Ивайло Александров. Все още няма наказателно дело срещу мутрите с пагон и шефовете им, те не са отстранени от работа. Сидеров настоя МВР да се закрие и реформира основно, а министър Миков да се извини, в противен случай ще бъде даден на съд.


 У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Извинение от Миков, иначе ще го съдя

По света
· Американски дипломат призна, че независимо Косово е грешка
· Светът излиза на протести срещу Големия брат

Коментари
· Доган излезе на терена и си вкара автогол

Икономика
· Протестиращите фермерите бягат със стадата си в Гърция
Димитър Карбов, зам.-председател на АТАКА във Варна: Преби ме бизнесмен, МВР не се намеси
Полицията има негативно отношение към националистите

- Г-н Карбов, какво се случи, та ви пребиха на 2 август  край Варна?
- Бях на гости на моя приятел Радослав Николов, който е новодомец в наскоро открития комплекс "Приселски манастири" в село Преселци, на 15 км от Варна. Гостуването ми съвпадна с честване на годишнина на фирма "Дорелов" - мероприятието беше организирано около басейна на същия комплекс. Така двата купона се сляха. По едно време дойде Дорел Геориев, бивш член на АТАКА и понастоящем симпатизант. С Дорел се познаваме отдавна и той ме запозна със сина - Венцислав Дорелов, който разбра, че съм зам.- председател на АТАКА във Варна и съм бил кандидат за общински съветник. Двамата проведохме няколко разговора на общи теми, включително и за политика. После се разделихме, купонът продължи. В един момент с моя приятел Галин Тушев, поканен на партито за апарамента - също симпатизант на АТАКА, тръгнахме към апартамента на Радослов, който е на първия етаж - точно до импровизираната сцена. Внезапно бяхме настигнати в гръб от Венцислав Дорелов и неговите многобройни гардове - лична охрана и охрана на басейна, и те започнаха да ни бият, като ни повалиха на земята.