"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 873 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицаи смазаха от бой водача на фермерите


Полицаи смляха от бой и арестуваха вчера председателя на Асоциацията на млекопроизводителите Адриан Цаконски. Бити и задържани са още шестима протестиращи фермери в Алтимир, Врачанско, по време на протестните действия на млекопроизводителите в цялата страна. Ченгетата проснаха Адриан на земята, биха го и го ритаха с кубинки, разказа очевидец. Целият окървавен, Цаконски, който е координатор на ГЕРБ, е натикан в полицейски автомобил и откаран в участъка в Бяла Слатина. Терорът над фермерите стана само седмица, след като униформени пребиха в центъра на София евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов.
Вътрешният министър Михаил Миков, БСП и мандатоносителите от ДПС са отговорни за полицейското насилие в последните дни, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод терора. Евродепутатите от ГЕРБ ще съдействат на колегите си от АТАКА Страсбург да осъди побоя над Димитър Стоянов и насилието над фермерите, заяви Борисов.
Полицейското насилие е проява на паника и всяване на страх от страна на провалилия се премиер Станишев и неговия вътрешен министър Миков, и на цялото това престъпно правителство на Станишев-Доган-Симеон, заяви Волен Сидеров.


У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Станишев е в паника, крепи властта си с всекидневен терор
· Побоят над Стоянов е бил предварително планиран от МВР

По света
· Обама със сериозна преднина пред Маккейн
· ООН: Скъпата храна ще провокира световни бунтове

Коментари
· Неокомунистите надминаха бащите си по бруталност и безочие

Икономика
· ЧЕЗ отново вдига цените на тока
Борислав Ноев, депутат от ПП АТАКА: Фермерите ще загинат, ако не свалим правителството
Банките ще конфискуват имотите на млекопроизводителите и хората остават на улицата

- Г-н Ноев, защо последните няколко седмици особено се засилиха протестите на млекопроизводителите?
- Хората са доведени дотам, че са принудени да ликвидират своите стада. Ликвидират се основни стада на много места - броят на животните достига до биологичния минимум, което застрашава доброто възпроизводство на качествени и млекодайни крави. Субсидиите, които толкова много се рекламираха от кабинета, в крайна сметка не достигнаха до хората, към които бяха насочени.
Парите за млекопроизводителите никога не са достигали. Те протестират отдавна - през януари-февруари отново имаше голям проблем с изхранването на животните. Преди месец производители на мляко, зърно и птици, заедно с ръководството на бранша рибарство и аквакултури основаха Национална асоциация на земеделските производители, за да защитават по-добре общите си цели. Въпросът е, че официалните медии покриват истинското състояние на сектора. Редовно след протести на млекопроизводители има бити и арестувани, хората са глобявани за нарушаване правата на животните. Недопустимо е да се бият хора, защото са карали добитъка да измине определени километри пеша! И ги глобяват затова.