"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 875 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гръмна "Арсенал" в Казанлък


Експлозии от оръжейницата "Арсенал" предизвикаха паника вчера в Казанлък около 14 часа. По традиция властта първоначално не даде никаква информация. В Министерството на извънредните ситуации запазиха мълчание за взривовете, от спешния тел. 112 нямаха понятие за случилото се. Пожар гори в склад за готова продукция на Завод 3 към "Арсенал", където се съхраняват гранати, съобщиха от Гражданска защита. Гъст черен дим се разстла над селата Розово и Бузовград, гърмежите се усилваха и ставаха все по-чести. На място имаше пет пожарни. Никой нищо не ни съобщи какво се е случило - гледаме телевизия, за да разберем какво става, каза общинският съветник от АТАКА в Казанлък отец Николай.
Към момента на есксплозията цехът не е бил в режим на работа и в района не е имало работници, информираха от ОДП - Стара Загора. В МВР нямало данни за жертви и пострадали хора.

 У нас
· Петно на "Лукойл" замърси най-хубавия плаж на Варна?

По света
· Международният трибунал в Хага потвърди, че ЦРУ защитавало Караджич
· Русия си върна контрола над Южна Осетия

Коментари
· Отново драма в България, Първанов отново с ловци

Икономика
· АФП: Пенсионерите в България принудени да работят, за да оцелеят
Икономическият експерт Боян Дуранкев: Неокомунистите принудиха народа да води живот втора ръка
Страната ни е модел на това как и от кого не трябва да се правят реформи

- Господин Дуранкев, наскоро определихте живота ни като живот втора употреба, като се аргументирахте, че носим дрехи втора ръка, храната ни е ниско качество, колите също. Не смятате ли, че диагнозата е твърде мрачна, и ако не, кой е виновен за този живот?
- За съжаление, от една страна, отговорът е еднозначен - обикновеният българин е най-често човек втора ръка, от който обаче искат резултати за първа ръка. В добрия случай българинът кара автомобил втора ръка, облича се с дрехи втора ръка или пък купува "маркови" турски и азиатски дрехи, живее в апартамент втора ръка (наследство от родителите) и пътува на ЖП и градски транспорт от младежките години на Тодор Живков. Как тогава този нещастник да има самочувствие? Още повече че негови сънародници живият като мултибогаташи, без обаче да имат бизнес нюх като Бил Гейтс или Хенри Форд. Доктора, Самоковеца, Трифонов (Слави) и Азис - това са преуспелите "строители" на съвременна България.