"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 876 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Л. СТОИКОВ, Спонсорът на Гоце, взема електричките на БДЖ за скрап?


Спонсорът на президента Първанов - скандалният бизнесмен Людмил Стойков ще сложи ръка на 140 електрически мотриси, които БДЖ се готви да бракува. Това съобщи за "Атака" отлично информиран източник от компанията. Вчера от железниците потвърдиха, че започват поетапното изваждане от движение на почти всички електрически мотриси, поради факта, че са в експлоатация над 35 години.
В момента 140 пътнически влака се обслужват с въпросните електрически мотриси. Влаковете ще бъдат разпродадени на ниски цени за скрап. Основен кандидат за тях е спонсорът на Гоце, който беше разследван от ОЛАФ за източването на 23 милиона евро по програма САПАРД. Това ще бъде втората далавера на Стойков с вагони на БДЖ, след като преди години гръмна скандала с близо 5000 товарни вагона, които пернишкият бизнесмен взе за жълти стотинки.


У нас
· Народният парламент издигна стена на полицейския позор
· Спонсорът на Гоце взима електричките на БДЖ за скрап?

По света
· Боливия гласува доверие на президента Моралес
· 2000 цивилни убити при войната в Южна Осетия

Коментари
· Влъхвите от управляващата коалиция пак затънаха в арогантни лъжи

Икономика
Председателят на движението за социална справедливост Сашо Радев: Пенсионерите са готови за протести в синхрон с АТАКА
Народният парламент изкара на светло проблемите на българите

-Защо пенсионерите решихте да подкрепите протеста на АТАКА?
-Четвърта петилетка пенсионерите протестират по улиците и площадите, за "потъпканите" си икономически права. Ние нямаме пари за наемане на зали и салони, затова провеждаме събирания, с нашия национален актив, всеки четвъртък от 11 ч. на площад "Александър Невски". Така подържаме една готовност на структурите си и актуализираме исканията! Една част от протестиращите пенсионери са привърженици и на АТАКА. С нейния Народен парламент проблемите излизат на открито, подобно на масов "Хайд Парк". Там е народът! Там сме и ние, пенсионерите!