"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 877 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР набеждава активисти на АТАКА


МВР си позволи да набеждава активисти на АТАКА в хулиганство, стана ясно вчера от съобщение на пресцентъра на ведомството. Официално от МВР обявиха, че "Софийска районна прокуратура е връчила обвинителни актове на Ивайло Нинов за хулиганство и на Любомир Линков за противозаконно възпрепятстване органите на реда". "На 30 юли служителите на реда спряха за проверка четирима младежи, които носеха демонстративно вериги", се казва в първоначалното съобщение на пресцентъра. Последва светкавична реакция на юристите на АТАКА. Те квалифицираха лъжата за "демонстративното" носене на вериги като набеждаване на обвиняемите. Според НК набеждаването е престъпление по чл. 286 и се наказва със затвор от 1 до 6 години. От МВР осъзнаха гафа си и по-късно промениха съобщението. Прокуратурата отказа да допусне четирима свидетели от АТАКА, това решение бе обжалвано.
Вчера се разбра, че делото за побоя над еврудепутата Димитър Стоянов е срещу "неизвестен извършител", въпреки че биячите с пагони са ясни - Емануил Емануилов, Петър Георгиев и шефа им Ивайло Александров.У нас
· Нов унищожителен доклад на ЕК чака България, ако Станишев
· Шведска журналистка: Само патриотите ли протестират срещу кражбите на властта?

По света
· Медведев спря войната в Южна Осетия
· Гладна стачка до смърт обяви Шешел в Хага

Коментари
· Конфликтът в Грузия е игра между САЩ и Русия

Икономика
· Олигарси ощетили държавата с 8 млрд. лв. от заменки на земи
Нора Болис, кординатор на националистите за столичния район "Сердика": Хората сами осъдиха в подписка побоя над Димитър Стоянов
Граждани от всички възрасти застават под знамената на АТАКА и ни подкрепят за незабавна смяна на правителството

- Г-жо Болис, вие сте постоянно сред хората на Народния парламент. Какво е отношението на гражданите към исканията на АТАКА за оставка на правителството и президента Първанов?
- Хората имат големи надежди към Волен Сидеров и АТАКА. Много от тях все още таят симпатиите си, но всички искат да се случи това, което казват патритотите и което пише в Манифеста на опозицията. Трябва да се отбележи, че много от българите са тотално обезверени заради сегашното управление на България и единственото им упование е в АТАКА. Всекидневно чувам какви конкретно са исканията на гражданите - да престане извършваният над българите геноцид, да се спре с разпродажбата на предприятия на чужденци без никаква концепция и визия за бъдещето на нашата икономика, да се осигури достоен живот, за да спре изтичането на млади хора в посока Западна Европа и Америка. В момента хиляди деца заминават в чужбина - завършили университет или не.