"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 878 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров към Станишев: Защо пребихте внука на Радой Ралин?


"Защо пребихте Димитър Стоянов? Г-н премиер, това ли е вашата европейска политика - да пребиете от бой внука на най-големия български дисидент Радой Ралин?" С тези думи лидерът на АТАКА Волен Сидеров се обърна към Сергей Станишев и Михаил Миков пред сградата на Трето РПУ. Вчера той, заедно с евродепутати и депутати от АТАКА причакаха и сгащиха двамата управленци пред входа на районното.
Като оправдание Миков отвърна, че националистите постоянно го провокирали. "Това, че пребихте внука на българския Солженицин - Радой Ралин, че ваши служители го ритаха в главата, това ли е провокация? Една седмица вие се криете от мен", заяви лидерът на националистите.
Сидеров поиска Станишев и Миков  да се извинят на Стоянов публично за побоя, а мутрите в униформи да бъдат незабавно уволни, защото сега сигурно бият протестиращите фермери. "Допуснати са дребни административни нарушения", заяви Миков по повод побоя. "Дребни нарушения ли са 34-те рани по тялото и главата на Димитър Стоянов", контрира го Сидеров. "Явно за МВР е нормално да пребиеш младеж на 25 години, който преди това се е легитимирал с картата си на евродепутат. Това е прецедент в 50-годишната история на Европейския парламент", каза още лидерът на АТАКА. На финала Сергей Станишев плахо подаде ръка на Волен Сидеров, но той не я прие.

 У нас
· В Пазарджик искат да линчуват Румен Петков за Белнейски
· Волен Сидеров: В европейска България полицията мачка инакомислещите

По света
· Войните в Ирак и Афганистан алкохолизирали US-армията
· Грузия и Русия подписват мирен план

Коментари
· Нелегалният оръжеен трафик въвлече Бългрия в кавказкия конфликт

Икономика
· САЩ се окопават с 10 млн. долара в Ново село
Адриан Асенов, областен координатор на АТАКА за Северозападна България: Управляващите нямат политика за Македония
Във Врачанско има стотици строители без работа, а тройната коалиция внася виетнамци да строят

- Г-н Асенов, наскоро с представители на АТАКА бяхте в Македония. Какъв беше поводът?
- В Македония бяхме, за да поднесем цветя на плочата на Мара Бунева, която за съжаление беше счупена от македонски вандали. Паметникът се намира на брега на река Вардар в Скопие, близо до каменния мост, на който Мара Бунева е убила сръбския жандарм, тормозил местното население, след което се е самоубила на брега. Плочата е направена от български патриоти. Няколко души от младежката организация на АТАКА отидохме в Българския културно-информационен център в Скопие, където останахме приятно изненадани, че имаше хора с български произход, които искаха да запишат децата си да изучават български език. Местната телевизия отрази поднасянето на венци от българските патриоти.