"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 879 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кабинетът: Само фирми на Ковачки, Божков и Гергов ще строят "Тракия"


Правителството допусна само фирмите на олигарсите на властта - Васил Божков, Христо Ковачки и Георги Гергов до търга за дострояване на магистрала "Тракия". Това станало след натиск върху министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Тримата лидери на коалицията - Симеон, Станишев и Доган лично му наредили да промени изискванията към фирмите, участнички в конкурса за дострояването на аутобана. Първоначално поставените условия към фирмите, които искат да се включат в изграждането на магистрала "Тракия", били изключително тежки и нито една българска фирма не ги е покривала. Така на новите условия отговаряли вече само фирмите "Трейс Груп" на Божков, заедно с "Пътища - Пловдив" на Гергов, а също "Мостстрой" и "Холдинг Пътища", зад които стои Ковачки.


 У нас
· ЕК спря парите за магистрала "Люлин"
· Пенсионерите отново на протест под знамената на АТАКА

По света
· Караджич знаел, че ще бъде заловен
· Русия започва разследване за геноцида в Южна Осетия

Коментари
· Без кормило и компас в бурното море на геополитиката

Икономика
· Янка Такева: Закриват 350 училища до 15 септември
Природозащитникът Димитър Василев: Не мога повече да протестирам мирно
Убийството на природата е най-голямото престъпление на тази власт

- Г-н Василев, преди две години вие станахте известен като природозащитника, когото полицията арестува за протест пред Министерството на околната среда и водите. Къде сте сега и продължавате ли да протестирате?
- Протестите на природозащитните организации не са спирали. В момента искаме оставката на престъпното правителството и предсрочни избори. А колкото до мен самия, аз вече не мога мирно да протестирам, иде ми да нарамя пушка. И понеже не мога нито да приема това, което става, нито да го променя, се заех с конкретни неща. Заселих се в село Влахи, община Кресна, в подножието на Пирин. Преди години купихме (с пари на природозащитни организации) старото училище в селото и го ремонтираме. Ще правим Зелено училище - да учим децата на отношение към природата. Възрастните вече не можем да ги научим - нито на екология, нито на съпротива срещу безобразията... Създадохме например организация за доброволчество "Си Ви Ес" - докарваме доброволци от чужбина, за да чистят у нас. Идват, чистят, събират боклуците и си отиват. Толкова. Нашите хора гледат.