"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 88 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/01/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

104 депутати подкрепиха АТАКА за “Бояна филм”


Американската фирма "Ню имидж" вчера си позволи да заплаши българския парламент като изпрати мнение, което никой не є е искал. "Парламентът не може да изземва функциите на съда", твърдят от фирмата на Дейвид Варод, в която явно не са чели Конституцията.У нас
· 104 депутати подкрепиха АТАКА за “Бояна филм”
· Скандал в икономическата комисия за Закона за концесиите

По света
· Кастро обяви строителна война на Съединените щати

Коментари
· Да надвием страха си пред самозвания политически елит

Икономика
· Скриха евтините цигари, чака се ново увеличение
Величка Рангелова: За да влезем в ЕС, заплатите трябва да са $700
На Европа не є е изгодно да приеме бедни страни

- Г-жо Рангелова, неотдавна бяха обявени доходите, с които живее българинът. Как ще влезем  в Европейския съюз с толкова малко пари?
- Винаги съм казвала, че доходите в България трябва да бъдат повишавани. Причината за ниските ни доходи е, че почти от самото начало на прехода сме имали споразумения с МВФ, които ограничават макрорамката. Представителите на фонда винаги са искали да работим почти без дефицит на държавния бюджет и с много малък процент на повишаване на доходите, което често дори не покрива инфлацията. Така беше миналата година - инфлацията беше по-висока от увеличението на пенсиите и заплатите в бюджетната сфера. Всички европейски страни от последната вълна на присъединяване прекратиха отношенията си с МВФ. Румъния направи същото преди няколко месеца. Ние сме единствената държава, кандидатка за ЕС, която още прави икономическата си политика под диктовката на фонда. МВФ е наказателната рота на големите държави за нередовните платци. А ние имахме мораториум по външния дълг, хиперинфлация и валутен борд.
- Да, но ние изчистихме старите си задължения и платихме дълговете си по брейди